Život škola je često nevidljiv, samozatajan, tih, čak počesto previše izložen raznim medijskim iskrivljavanjima, senzacijama, "hejtanjima"... Upravo zato jedan realniji pogled i stvarno stanje stvari iz života škole možemo pronaći u školskim listovima. Jedni su pristupom i pisanjem tradicionalniji, drugi progresivniji, ali i jedni i drugi pokušavaju svima predstaviti slojeve života koji se kriju u školskim učionicama. A to nisu samo "komadi", "štreberi" i sl... 

Školski list "Moho" iza kojeg stoje učenici Gimnazije Andrije Mohorovičića dočekao je svoje četvrto izdanje, a pažnju nam je privukao upravo onime što i očekujemo od škole koja nosi ime slavnog znanstvenika. Kako nam objašnjava i glavna urednica u ovogodišnjem broju učenici su se odlučili osvrnuti na znanost i njezin položaj u društvu, pitali su učenike kakav je njihov stav prema znanosti i proveli ankete ne bi li saznali koliko su gimnazijalci zainteresirani za nju i prate li neke od znanstvenih sadržaja.

Posebna je zanimljivost proći kroz priče o samim učenicima i profesorima, o njihovim uspjesima i projektima u kojima su sudjelovali, priče s putovanja i ovogodišnjih zbivanja u školi... Školsko novinarstvo je biljka koju treba pažljivo uzgajati - upravo iz redova angažiranih učenika nastat će možda budući novinari, autori, urednici, a što kvalitetnije radimo u srednjoškolskim danima i budući proizvodi bit će zanimljiviji. 

List pronađite na stranici novinarske grupe.