ReScience je konferencija o ulozi 3D interakcija i to prvenstveno modeliranja i 3D printanja te njihovoj trenutnoj i budućoj ulozi na točki spajanja poslovnih procesa, znanstvenih istraživanja i tehnologije. ReScience je osmišljen kao mjesto susreta profesionalaca koji se u svojem poslu koriste nekim od računalnih alata za 3D modeliranje, ali i zainteresiranih studenata/ica, građanima/građankama ne bi li dobili kvalitetnu informaciju o tehnologijama budućnosti i implementirali ih u vlastitu svakodnevicu.

ReScience predstavlja mogućnost suradnje i izmjene iskustava s organizacijama i partnerima iz različitih akademskih i poslovnih okruženja, prije svega akademskih institucija i njihovih članica iz područja znanosti i tehnologije, društvenih i humanističkih znanosti kao i potencijalnih partnera iz sektora gospodarstva, naročito iz područja srednjeg i malog poduzetništva.

Ambiciozan cilj ReSciencea je u samoj Rijeci stvoriti i održavati kritičnu masu interesenata za primjenu 3D modeliranja i 3D printanja u inovativnim i dinamičnim poslovnim praksama i okruženjima koje osiguravaju stabilan gospodarski rast.  A upravo je taj kontekst zanimljiv jer se u regiji već odvija cijeli niz zanimljivih projekata. 

Riječ je o trećem izdanju konferencije što svjedoči da izrasta u relevantno i redovito okupljanje.  Ovogodišnji programski naglasak konferencije je na temi brendiranja društva: 

Program:

Pozdravni govor, gradonačelnik mr.sc. Vojko Obersnel, ravnatelj RRA Porin mr.sc. Ernest Cukrov, ReScience dr.sc. Sven Maričić (10 - 10.30h)

Ernest Cukrov: RRA Porin - tehnološki razvoj, vizija misija i ciljevi - podizanje razine tehnološke razvijenosti u službi malih i srednjih poduzeća (10.30 - 10.45h)

prof. Tomislav Rukavina: MEDRI - Osnivanje Centra za biomodeliranje i inovacije u medicini  (10.50 - 11.05h

doc.Sven Maričić: Grad Rijeka - Valorizacija kulturne baštine Grada Rijeke u funkciji razvoja kreativnih industrija (11.10 - 11.25h)

Prof. Razvan Pacurar: TU Cluj Napoca - print titanskih dijelova za avio industriju - studija slučaja (11.30 - 11.45h)

dr.sc.Tome Antičić: Razvoj i brendiranje društva temeljeno na novim tehnologijama (11.50 - 12.05h)

dr.sc. Alessio Ubertini: ENEA - talijanska nacionalna agencija za razvoj i istraživanje - Primjena 3D tehnologija u razvoju (13 - 13.15h)

g. Nenad Bach: Brendiranje društva (13.20 - 13.35h)

Prof. Drstvenšek: Univerza v Mariboru, uspješni studiji slučajeva (13.40 - 13.55h)

KLS Marti: KLS Martin - implantati, titanski print, studije slučaja (14.00 - 14.30h)

Okrugli stol: Znanost, tehnologija i brendiranje društva (14.30 - 15.20h)

Prof. Razvan Pacurar: Predstavljanje sveučilišnih udžbenika: CAD design (15.30 - 15.50h)

Prof. Mladen Šercer, prof. Damir Godec: Predstavljanje sveučilišnih udžbenika: Aditivna tehnologija (15.55 - 16.15h) 

Koncert u vrtu: Matija Dedić, specijalna gošća Tamara Obrovac; Moskva

Poseban program:

Natjecanje upravljanjem dronova

Prikaz električne bicikle, panel obavijesti

Predstavljanje električnog punjača za automobile

Predstavljanje opreme (CNC glodalica, laboratorij...)

Električni automobil

3D grupa, predstavljanje opreme i mogućnosti

Metris, Pula - korištenje 3D metrologije u funkciji razvoja novih proizvoda, info plakati - projekti