Davor Mandić i njegova Đavolja simfonija bit će centar pažnje čitateljskog kluba One ali i svih vas u četvrtak, 26. listopada u 18 sati u Središnjem odjelu Filodrammatica. U krugu zelenih stolica okupljenih oko lijepe književnosti,One će autora podvrgnuti ispitivanju, toplo i ljubopitljivo, o svemu što čini njegov spisateljski opus i čitateljski ukus.

Iz povjerljivih izvora pokušali smo doznati o čemu će biti riječi - osim o romanu Đavolja simfonija, bit će tu priče o Davorovom odrastanju u Puli i podvojenim osjećajima prema ratu, za koji kaže da su ga ljudi štufi - a istovremeno se boje da je rat sve što imamo. Tu je i pitanje utječe li novinarsko iskustvo na vještinu pisanja proze, zašto mlađa generacija pisaca ima podvojene osjećaje prema temi Domovinskog rata, te o poziciji kulture u medijima današnjice.

Ne smijemo zaboraviti i autorovu zbirku priča Valjalo bi me zamisliti sretnim, koju je tri godine ranije (i jedan kat više) predstavljao u Filodrammatici, kao i nešto raniju zbirku poezije Mostovi.

Davor Mandić riječki je novinar i pisac odrastao u obitelji novinara, moglo bi se možda čak reći novinarski aktivist, zaljubljenik u kulturu i ugodan sugovornik. Više o njemu saznajte u razgovoru koji smo obavili s njime za Magazin, ovdje, odakle prenosimo citat Stalno negdje odlazim. Hoću li i otići, vidjet ćemo...

Čitateljski klub ONE, osnovan davne 2012. pod nazivom s jasnom porukom 50+, jedan je od najživljih klubova naše knjižnice koji djeluje u kontinuitetu, a vrsnim izborom čitateljske literature potpomaže i mlađim klubovima u potrazi za čitateljskim pustolovinama.

Potražite autorove knjige na našim policama: ovdje. 

Fotografije: S. Drechsler