U sklopu Dana frankofonije u organizaciji Francuske alijanse Rijeka za vas smo u srijedu, 20. rujna  u 18 sati pripremili dvije poslastice s prizvukom pariških snova - kreativnu radionicu za najmlađe i razgovor o stripu za (možda mrvicu starije?) sladokusce.

Likovna radionica Ples svjetla i sjene (za djecu 5-12 godina)

Dječji odjel Stribor

Lampioni od papira, svih boja i oblika, kao da sami od sebe žele plesati - a na nama je da im malo pripomognemo i izvučemo ih na svjetlost dana (i knjižnice). Pod vodstvom umjetnice Izabele Peculić, mali kreativci u dobi od 5 do 12 godina dobit će priliku vlastitim rukama poigrati se svjetlošću i sjenom, na svoj način.

Za sudjelovanje u radionici važno je prijaviti se: prijave se primaju u Dječjem odjelu Stribor, telefonom na 211-573 ili mailom na stribor@gkri.hr.

Knjiga do knjige... a strip u centru: Presjek franko-belgijskog stripa

Središnji odjel Filodrammatica

Franko-belgijski strip pokorio je svijet, a mi nismo mogli drugo doli pokloniti mu se zauzvrat! Treću sezonu serijala Knjiga do knjige... a strip u centru otvaramo udarnom temom, temom od koje smo strepili i potajno joj se nadali jer smo znali da će biti slasni izazov. S nama će se na zelenim foteljama ovoga puta družiti klasici zabavnih stripova poput Asterixa i Gastona, epski opusi poput radova dvojca Vance+Van Hamme, nezaobilazni Džer... ovaj, Hermann, ali i brojni naslovi i autori za koje još niste čuli - i za koje znamo da ćete ih potrčati čitati odmah nakon druženja.