Na margini - marginalni, ali ne i marginalizirani čitateljski klub za mlade - sve one koji stanu u dimenzije otprilike 25 do 35, bilo da su zaposleni, nezaposleni ili pak vječni studenti - okuplja grupu komunikativnih osoba koje vole čitati knjige, raspravljati o pročitanom i razmjenjivati mišljenja. Nijedna knjiga i nijedan žanr nije im stran, a u svojim redovima broje i nekolicinu vrsnih autora knjiških osvrta!

Voditelj grupe je Milan Pavković, koji iz godine u godinu hrabro grabi dalje (kao jedini voditelj čije ime ne završava na “a”). Rasprave se održavaju jednom mjesečno (treća subota u mjesecu, u 11 sati) u Kreativnom laboratoriju, "Stakleniku" pored Dječjeg odjela Stribor, GKR. Atmosferu i dojmove o nekima od dosad klupski pročitanih knjiga provjerite ovdje: http://gkr.hr/Magazin/Tema-Plus/Na-margini

Studentski čitateljski klub jedan je od starijih klubova GKR, a kako već sa studentima biva, dobro znamo - neki su studij završili, neki ga napustili, a neki su još uvijek tu. E, pa ovi posljednji čine jezgru današnjeg kluba, a upražnjena mjesta nude novim članovima - studentima koji u slobodno vrijeme vole čitati.

Studenti svih fakulteta i usmjerenja - pozvani ste. Voditeljica kluba, studentica Iva Kolar, dočekuje sve širom raširenih ruku. Nije važno što studirate, načitanih stručnjaka svih profila ova zemlja nasušno treba. Atmosferu i dojmove o nekima od dosad klupski pročitanih knjiga provjerite ovdje: http://gkr.hr/Magazin/Tema-Plus/SCK

Naravno, prije nego što se prijavite sigurno se pitate što je uopće i kako se živi s čitateljskim klubom? Zavirite stoga u, kako reče Tina, "Jako dobar pregled rada i svrhe čitateljskih klubova!"

Dva kluba, bezbroj mogućnosti - ne časite časka već svoju dobru volju preoblikujte u prijavu u obliku izjave "I ja želim postati član čitateljskog kluba!" i, potpisanu imenom i prezimenom, te nazivom željenog kluba (Na margini ili Studentski čitateljski klub) pošaljite na e-mail programi@gkri.hr (najbolje do 20. prosinca, al’ nije drama ni par dana kasnije. No, tko prvi, njemu klub!).

I samo se prepustite. Sve ostalo ići će samo od sebe. I s užitkom.