Pri samom kraju stare, 2017. godine Davor će nas u Ogranku Trsat razbuditi, razdrmati i razgaliti glazbom. Tako će svi koji se u četvrtak, 28. prosinca 2017. u 18 sati, možda nakon adventske šetnje, nađu na Trsatu moći poslušati njegov autorski koncert - ali ne bilo kakav, nego goranski! Davor, naime, pjeva na odumirućim dijalektima Gorskog kotara - delničkom i lokvarskom kajkavskom, te čakavici Benkovca Fužinskog. Susret je dio mladog regionalnog pothvata PGŽ mreža.

"To je suvremeni pop izričaj, ali nastojim i protkati etnonotu kroz sve to, uz obavezni goranski dijalekt. Pjesme će vući goransku priču iza sebe. U stihove ubacim neko goransko mitološko biće ili se referiram na neki goranski običaj..." kaže Davor.

Ovaj svestrani Goranin s pjesmom Pusto more osvojio je prvo mjesto stručnog žirija na ČAnsonfestu 2013., te uspjeh ponovio 2015. s pjesmom Ča su suzi. Pri Radiju Gorski kotar uređuje i vodi dijalektalnu etnografsku emisiju „Radio Ž'rjoâfka”, nagrađenu godišnjom nagradom Grada Delnica 2008. i 2013. godine, za doprinos goranskoj kulturi. Slikovno i tonski snima goranske etno kazivače, skuplja stare predmete i javno se zalaže za osnivanje Etnografskog muzeja Gorskog kotara u Delnicama. Predsjednik je Etno-udruge „Prepelin'c” Delnice i udruge „Glazbeni susreti Gorskog kotara”. Za svoje zalaganje i radna očuvanju goranske tradicije dobio je županijsku nagradu „Volonter godine’’ za 2010. godinu.

Kao kantautor, uglazbio je u suradnji s dvojicom uspješnih glazbenih producenata i aranžera s Kvarnera (Robertom Grubišićem i Robertom Funčićem) za sada 8 svojih autorskih pjesama, koje se već 3 godine uspješno emitiraju na radijskim postajama u regiji.

Za zagrijavanje poslušajte pjesmu pod nazivom „Noaše skice“, napisanu na odumirućem kajkavskom govoru Delnica, na tzv. dejuonšken jezike, koju izvodi uz pratnju dječjeg pjevačkog zbora ''Brezice'. (Tekst: Davor Grgurić / Glazba: Sanjin Radunović / Glazbeni aranžman: Robert Funčić.) (Oprez: zarazno!)

Vidimo se na Trsatu!