Tragom dobre čitateljske prakse, vaše najdraže knjižničarke s oblačićima (i zvučnim efektima) nad glavama opet žanrovski vrludaju, a ovoga su puta sa strepnjom u srcu stigle do jednog od najstrašnijih žanrova - horrora (brrrrrr).

Tako su za polusezonsko finale Stripa u centru pripremile alarmantnu količinu stripa o mrtvima i nemrtvima, polumrtvima i smrtnima. (Jedino strašnije od količine stripova jest koliko su svi ti stripovi zapravo teški - pa vi čitajte “lako” štivo navečer u krevetu, da vas vidimo! Zamislite da vas horror strip umori prije spavanja samim time što njegovih nekoliko kilograma padne na vas…)

Predstavljat će se strahovito novi i strahovito stari stripovi, crnob’jelci, šarenci, mali i veliki formati, ono s kioska i ono s Interlibera. Nadasve strašan prijedlog imamo i za publiku - donesite svoj najdraži horror strip, tko se usudi! Filodrammatica, dom lijepe i crtane književnosti, srijeda 22. studenog, točno u 18 sati. (Zašto točno? Zašto ne minutu ili trinaest kasnije? Veliko zlo čeka onoga tko kasni na susret sa (smrću) stripom...)

Nije zgorega spomenuti da ćemo s vama podijeliti i posebno stravične vijesti vezane za Dylana Doga, nezaobilazno ime u stripovskim kuloarima s ove i one strane Jadrana, te, na nesreću, rado čitani naslov s naših polica (ali i tamnih roditeljskih tavana, izgubljenih starih kutija iz djetinjstva - tko zna što još u njima vreba, u mraku, samo na vaše prste…).

No, najgori užas slijedi na kraju - gotovo dva mjeseca pauze do sljedećeg stripa u centru, 18. siječnja 2018. Pa tko će to izdržati?