U vrijeme kad serijali poput Moje borbe plijene pozornost i ne miču se s ljestvica najčitanijih knjiga na svijetu, pa tako i u Gradskoj knjižnici Rijeka, za sve one željne detalja iz stvarnih spisateljskih života - ponekad pikantnih, ponekad intrigantnih - pročešljali smo police Doma lijepe književnosti, Središnjeg odjela Filodrammatica, i istražili najzanimljivije autore i knjige iz žanra memoarske proze.

Posebna vrsta hrabrosti potrebna je za pisanje o sebi - pogotovo kad se, kao u brojnim slučajevima, radi o autorima i autoricama čiji su životi već i prije objave njihovih memoara bili pod povećalom javnosti. No, kod nekih je povijest htjela upravo suprotno - proslavili su se svojim autobiografijama, te ih i danas zbog njih poznajemo i volimo.

Ako su vas na prvu osvojii memoari poput naslova Svila, škare, Nevjernica i Ništa se ne opire noći, vi ste naš tip čitatelja! Pridružite nam se u srijedu, 7. ožujka u 18 sati u Središnjem odjelu Filodrammatica i otkrijte sljedeći naslov koji će vas ostaviti bez daha.

Knjiga do knjige… čitatelj!

 

Četiri posebne srijede u godini - četiri srijede kada put do zelenih fotelja Filodrammatice pronađu knjižničarke i knjižničari sa svih strana Gradske knjižnice kako bi pod reflektorima preporučili najbolje od najboljeg, pomnim knjižničarskim okom izabran naramak beletristike s određenom temom.

 

Jedinstvena prilika da popričate s vašim najdražim izvorom dobre književnosti - u trenutku kad nismo u gužvi na pultu za posudbu. Tko zna kakve još književne bisere možemo otkriti jedni drugima?

Fotografije: LWYang