I neke od njih učinile da ovo ljeto pamtimo ne po nesnosnim vrućinama već po osmijehu koji nismo mogli skinuti s lica dok smo ih čitali, po nestrpljivosti s kojom smo žurili prekinuti sve suvišne susrete kako bismo se vratili slovima, po onom slatkom talogu na duši s kojim smo još danima nakon zaklapanja korica hodali iznad zemlje ne posežući za drugom knjigom kako ovu ne bismo iznevjerili.

O takvim će knjigama biti riječi i neće ih biti malo. Jer čitateljski klub One čini dvadesetak dama koje iz mjeseca u mjesec već četiri godine za redom čitaju i raspravljaju o najrazličitijim knjigama i njihov nas ovoljetni izbor, naravno, zanima. I One i njihov izbor očekuju nas u srijedu, 6. rujna u 18 sati u Središnjem odjelu Filodrammatica, Domu lijepe književnosti.

Bit će tu, kao i obično, od svega pomalo i mnogo novog, tek otkrivenog blaga. Dođite čuti i odabrati svoju jesensku lektiru. I naravno, rado ćemo poslušati i vaše prijedloge ako ih budete željeli s nama podijeliti. Jer - One nas zovu na razgovor ugodni! O knjigama i drugim nečistim silama!