Izložba prikazuje isječke iz života četiriju mladih autorica i predstavlja presjek njihova srednjoškolskog života i sudjelovanja u radu gimnazijske fotogrupe.

Ena Topić, Mara Prpić, Petra Poldan i Viviana Rea Doričić priredile su oproštajnu "feštu za oči" na koju vas zajedno pozivaju.

Izložba se može razgledati do 5. rujna kad će u 18 sati na zatvaranju izložbe autorice i pričom o izložbi svečano zaokružiti jedan period svog života i otvoriti vrata novome.

Zadnji dan izložbe ujedno je i početak nove srednjoškolske godine, te na taj način simbolično predstavlja posljednju zajedničku izložbu mladih umjetnica koje kreću na fakultet, i novi, prazni list koje puštaju sljedećim generacijama fotografa Gimnazije. Poruku da se vrijedi zbližiti s fotografijom. Od 22. kolovoza tako u Narodnoj čitaonici očekuje vas mnoštvo motiva koje povezuju teme mladosti i putovanja, no uistinu fotografije govore o četiri djevojke koje je ujedinila zajednička strast – fotografija.

„U mladosti je teško usmjeriti silna zanimanja i aspiracije, a ponajviše od njih učiniti nešto kvalitetno i konstruktivno. Nas par se nismo poznavale sve do organiziranja prve izložbe u sklopu naše fotogrupe. Kroz četiri godine, osim nadogradnje znanja o fotografiji i razvijanja u stilskom smislu, stvorila se aktivna grupica puna individualnosti, smijeha i uživanja u umjetnosti. Međusobno smo pronašle razumijevanje, odobravanje, jedna drugoj bile potpora, te također nešto odviše važno – pronašle smo načine za ostvarenje naših interesa i upravo onih silnih vještina kojima u početku nismo vladale. Nadamo se da ćete i vi prepoznati ljepotu svega toga kroz selekciju fotki koje smo vam pripremile. Vidimo se u utorak, 5. rujna u 18 sati na zatvaranju izložbe!“, pozivaju vas Ena, Mara, Petra i Viviana Rea. A ima li boljeg poziva od ovog, autorskog?