Svježe osvježeni krećemo u novu programsku sezonu, po starom rasporedu, ali i s ponekim novim sudionicima! Ako još niste otkrili neke od naših hit radionica, ovo je prilika za pridruživanje zabavi. Otvaramo vam mogućnost priključivanja redovnim aktivnostima u novom programskom ciklusu, jer početak godine donosi nove izazove i prilike za igru i učenje.

Pssst... čitamo!, vježbe čitanja za prvaše

Dječji odjel Stribor, ponedjeljkom u 18h

Dragi prvaši i dragi roditelji prvaša, dali smo vam tri mjeseca vremena za ugrijavanje, redovno, školsko savladavanje slova, a sad je dosta. Prve prave lektire slijede, ozbiljna učenja također, čitati treba naučiti dobro! Ako niste sigurni jesu li vam sva slova na broju, dođite k nama. Mi slova pretvaramo u riječi, riječi u rečenice, rečenice u priče... Istina, malo posrćemo, ali puno se igramo slovima, zato našim prvašima nije teško jednom tjedno u posve novom društvu vršnjaka učiti čitati. Igrom do čitanja, rekla bi autorica jedne od knjiga po kojima radimo, i imala je pravo. Prijave osobno u Striboru, na telefon 211-573 ili na e-mail stribor@gkri.hr.

Prime parole, mala škola talijanskog jezika za djecu 9-10 godina

Dječji odjel Stribor, subotom u 10h

Cilj je male škole talijanskog priprema djece mlađe školske dobi za učenje (drugog) stranog jezika koji bi im mogao biti koristan u svakodnevnoj komunikaciji te njihovom daljnjem školovanju i radu. Primjenom različitih jezičnih igara i stvaralačkih aktivnosti ujedno se nastoji potaknuti razvoj pamćenja, logičkog mišljenja i kreativnog izražavanja. Djeca se potiču na slobodno izražavanje i međusobno komuniciranje na stranom jeziku bez straha od pogrešaka. Prijave osobno u Striboru, na telefon 211-573 ili na e-mail stribor@gkri.hr.

Playschool, mala škola engleskog jezika za djecu 3-7 godina

Dječji odjel Stribor, utorkom u 18h

Učenje kroz igru predstavlja nesvjesni element učenja, jer se dječja pažnja više koncentrira na samu zabavu, a manje na učenje riječi, ali sadržaj s vremenom ulazi u arhivu naučenog. Polusatna igra ispunjena je aktivnim i interaktivnim učenjem. Cilj je senzibilizacija djece najranije dobi na učenje engleskog jezika znanje kojega je danas neophodno u svakodnevnom životu. Prijave osobno u Striboru, na telefon 211-573 ili na e-mail stribor@gkri.hr.

Pssst... mala priča!, obiteljska pričaonica za djecu 2-4 godine i njihove roditelje

Ogranak Trsat, utorkom u 18h

Jako je važno da djecu od što ranije dobi počnete navikavati na knjigu, knjižnicu, čitanje i druženje s drugom djecom i odraslima. Mala pričaonica je kao stvorena za to. Studentice Učiteljskog fakulteta, umirovljena odgojiteljica, Miffy, Piko, Zeko i potočić, svi će oni biti tamo, pa nema razloga da ne dođete i vi! Sljedeći ciklus kreće 27. veljače, a prijave se primaju osobno u ogranku Trsat, na telefon 564-251ili na e-mail trsat@gkri.hr.

Pssst... priča!, obiteljska pričaonica za djecu 4-6 godina i njihove roditelje

Dječji odjel Stribor, subotom od 11 do 12 sati
Ogranak Drenova, ponedjeljkom od 18 do 19 sati
Ogranak Zamet, utorkom od 18 do 19 sati
Ogranak Turnić, srijedom od 18 do 19 sati
Ogranak Trsat, četvrtkom od 18 do 19 sati

To je vrijeme za čitanje, vrijeme za pričanje priče, jezične igre, igre mozgalice i kreativno stvaranje u kojem djeca od 4 do 6 godina i njihovi roditelji zajedno sudjeluju - u vašoj obližnjoj knjižnici. Više na linku: http://gkr.hr/Magazin/Najave/Pssst-prica-krece-u-novu-sezonu

A sve ostalo, Striborova Stripaonica, igraonica Spiel mit! te more čitateljskih klubova za sve životne dobi, uključujući i one koji uz čitanje još i sviraju, pjevaju, gledaju filmove i više od svega – raspravljaju o svemu i druže uz smijeh i dobre vibracije, nastavljaju u svojim redovnim terminima sa stalnim sudionicima. (Studentski čitateljski klub i klub Na margini trenutno imaju otvoren poziv za nove članove, npr. ovdje!)