Jedva smo je opet dočekali! Stiže nam ogrnuta dugom pletenom pričom, a pod rukom nosi hrpu svojih knjiga. U nekima je glavni Hrkalo, a u jednoj Brbljava Iva! A svi oni zajedno ravno u Stribor!

Brbljava Iva kratka je zbirka priča o devetogodišnjoj djevojčici koja je odlučila postati "piskinja" i napisati knjigu. U prvom licu Iva piše o svojoj obitelji, rodbini, prijateljicama, kućnim ljubimcima, svojim zgodama i nezgodama. Iva je šašava, pronicljiva, prepuna orginalnih ideja i jako, jako brbljava. Baš kao i njena autorska „mama“, Jelena Pervan! Jelena koja od čokolina učas stvori poplavu iz šalice kave, a s Roaldom Dahlom sjedne na strunjaču i priča pričice od nemila do nedraga.

U petak će tako, 1. 12. u 18 sati na jastučiće po podu Striborovom razbacati devetogodišnjake (smiješ imati koju godinu više il manje, u redu je) i Brbljat će Ivu.

U subotu, 2. 12. u 11 sati Pssst… predškolcima u Striboru pričat će Hrkala. Ili… hrkat će Pričala… ma k'o da je bitno! Bitno je da je medo! Dođite!

Kad razgovaram s djecom u knjižnici, uvijek iznova shvaćam da je njima manje važno što je Hrkalo napravio, tko ga je osudio, kako je svoje probleme riješio.

 

Vole ga jer je medo.

 

A dozvoliti medvjedu da ispriča djetetu priču znači položiti sve svoje poruke, pouke i mudrosti u prave ruke.