U Poslovnom kutku Gradske knjižnice Rijeka (Središnji odjel Palača Modello, Matije Gupca 23) u utorak 17. 10. u 18 i 30 sati bit će održano predavanje Hrvoja Gligore Poslovna karijera - kako je razvijati uz izazove radnog mjesta 21. stoljeća?, novi susret iz jesenskog ciklusa besplatnih predavanja za sve građane željne znanja o poslovanju, karijeri, poduzetništvu. 

Promjene u vrstama poslova, načinima rada i komuniciranju, razvoj tehnologija, te istovremeno prisustvo pet različitih generacija u svijetu rada samo su neki od izazova radnog mjesta 21. stoljeća. Društvene promjene donose novu sliku radnog mjesta bliske budućnosti u kojoj se već sada nalazimo i predstavljaju zahtjevnu zadaću – i za zaposlenike, i za one koji njima rukovode. Predavanje daje neke odgovore na pitanje kako razvijati karijeru i koji su najveći izazovi u svijetu rada, kako za zaposlenike, tako i za poslodavce.

Hrvoje Gligora, diplomirani psiholog, zaposlen kao voditelj projekata u Ljudskim resursima ULJANIK Poslovno informacijskih sustava u Rijeci i stručni voditelj ULJANIK Učilišta – Podružnice Rijeka. Radio je i kao direktor Kadrovskih i općih poslova u riječkom 3. MAJ Brodogradilištu, te kao voditelj Ureda za odnose s javnošću istog brodogradilišta. Osam godina bio je na čelu Hrvatske psihološke komore i četiri Hrvatskog psihološkog društva. Sudionik je i organizator brojnih stručnih konferencija i kongresa, a 2012. godine utemeljio je konferenciju Psihologija za gospodarstvenike koja se tijekom Tjedna psihologije u Hrvatskoj svake godine održava u Rijeci, Puli i Zagrebu. Područje interesa su mu selekcija zaposlenika, razvoj karijere i kompetencije, te aktualne teme iz područja organizacijske psihologije i psihologije rada.

Osim u Magazinu čitaj o novostima iz Poslovnog kutka i na njegovoj Facebook stranici