Američki kutak i Institut za razvoj obrazovanja iz Zagreba, u suradnji s Veleposlanstvom SAD u Hrvatskoj, pozivaju učenike i studente na informativno događanje o mogućnostima studiranja u SAD-u koje će se održati u srijedu, 27. rujna 2017. od 13 do 14 sati u American Corneru Rijeka (Ogranak Trsat Gradske knjižnice Rijeka/prizemlje Dvorane mladosti).

Ovom prilikom obrazovna savjetnica EducationUSA mreže iz Instituta za razvoj obrazovanja održat će predavanje Vodič za upis na američka sveučilišta: 5 koraka do studija u SAD-u. Predavanje će uključivati praktične smjernice za odabir studijskog programa, pronalazak financijske potpore za studij, prijavu na američka sveučilišta, dobivanje vize i odlazak na studij u SAD-u.

SAD je i dalje svjetski lider u međunarodnom obrazovanju s više od 4.600 akreditiranih visokih učilišta, 20,2 milijuna upisanih studenata godišnje te rekordnih 1,043,839 međunarodnih studenata u akademskoj godini 2015./16.

Institut za razvoj obrazovanja (IRO) od 1999.godine djeluje kao sastavni dio EducationUSA mreže te pruža službene informacije o studiranju u SAD-u uz potporu U.S. State Departmenta i Veleposlanstva SAD-a u Hrvatskoj.

Pratite vijesti i novosti American Cornera Rijeka i na našoj Facebook stranici.