Među knjigama koje ponosno predstavljamo u Mjesecu hrvatske knjige 2017. nameće se i jedna praktična, svježa i oku ugodna - Bilje hrvatskih gora i planina Hrvoja i Vide Zrnčić.

Jesen je, godišnje doba koje nam priroda nudi u svim svojim bojama. A bilje koje sada raste valja znati prepoznati i iskoristiti. Pozivamo stoga sve vješte i još nevješte sakupljače ljekovitog bilja, planinare i zaljubljenike u gorske krajeve da nam se pridruže 19. listopada u 18 sati u Središnjem odjelu Modello, gdje ćemo s autorom ovog fotografijama bogato opremeljenog priručnika razgovarati o tome kako prepoznati domaće bilje, na što paziti prilikom planinarenja netaknutim krajevima, te što svaki dobar fotograf mora sa sobom ponijeti u planinu.

Hrvoje Zrnčić dugogodišnji je suradnik časopisa Priroda i Hrvatski planinar koji se u slobodno vrijeme bavi izdavanjem priručnika za pripremu prijemnih ispita i polaganje mature. “Putuje, planinari i piskara”, a njegova ranije objavljena knjiga, Istočno od Crnopca, također u fokusu ima planinu - ali ovoga puta fotografski, a ne botanički. I o njoj će biti riječi ovom prigodom!

Potražite njegove knjige na našim policama: ovdje.

Fotografije: SpeedyGonsales