Svi znaju da knjižničari u slobodno vrijeme knjižničari knjižničarski čarobiraju, druže se sa svojim knjižničarskim prijateljima - ali i pišu!

Stoga će se ovog četvrtka, 22. veljače u 14 sati (tri puta dva!) u Ogranku Trsat održati predstavljanje osmog broja časopisa Knjižničar/Knjižničarka u izdanju Knjižničarskog društva Rijeka. Dobrodošli su svi knjižničari, ali i suradnici i prijatelji knjižnica.

Čut ćemo što se dogodi kad uredništvo prelista sadržaj e-časopisa, a svima zainteresiranima za prednosti i izazove objavljivanja jedne publikacije u elektroničkom obliku na raspolaganju će biti članovi uredništva časopisa u sastavu: urednica Korina Udina, te uredništvo Maja Cvjetković, Ada Prpić, Sanja Heberling Dragičević, Jasminka Kovačević i Mario Šlosar. Ovogodišnje izdanje broji punih 265 stranica, te uključuje radove čak 

E-časopis izlazi jedanput godišnje, uz potporu Primorsko-goranske županije i Grada Rijeke. Knjižničar/Knjižničarka je stručni e-časopis Knjižničarskog društva Rijeka u kojem se objavljuju radovi iz područja knjižničarstva, knjižnične i informacijske znanosti te radovi s teorijskim diskursom u knjižničarstvu. Promiče knjižničarsku struku i progovara o prikazu rada knjižničara u Primorsko-goranskoj županiji i Gradu Rijeci. Cilj objavljivanja časopisa je doprinijeti razvoju knjižničarstva, ukazati na novine, događanja te promicati i popularizirati rad knjižničara svih vrsta knjižnica te stručno artikulirati pitanja hrvatskoga knjižničarstva. Objavljuje se od 2009. godine, a od 2012. u elektroničkom obliku.

Broj suradnika i suradnica časopisa samo raste, a pristižu iz svih aspekata knjižničarskog života - školskih, visokoškolskih, specijalnih, pa i narodnih knjižnica. 

Ponosni smo što već od prvog broja i naši knjižničari svojim tekstovima sudjeluju u ovoj publikaciji, te se veselimo prilici za druženje povodom novog broja časopisa.

Osim časopisa, predstavit će se i roman nastao kao knjižničarski izlet u neke druge, povijesno-avanturističke vode - Izazov krvi riječke knjižničarke Vesne Kurilić.

Vidimo se na Trsatu!