Jednom davno, u jednoj dalekoj knjižnici u dalekome gradu...

...u petak, 24. studenog u 17.30 sati u Ogranku Trsat predstavit ćemo novu zbirku terapeutskih priča za djecu 7 putovanja, autorskog dvojca sa širokim rasponom iskustva u radu s pričama i djecom, Maura Lacovicha i Petre Kapović Vidmar. Zbirka je namijenjena roditeljima, odgajateljima i svima koji rade s djecom, a autori poručuju čitateljima da prepuste djeci da sama iznesu svoje dojmove o tome što je stvarni problem iznesen u nekoj priči, jer nas djeca uvijek mogu iznenaditi vlastitim, jedinstvenim pogledom na svijet.

“Priče su nas podučavale, zabavljale, upozoravale, plašile, čuvale naša znanja, da bi prelaskom u drugu životnu dob postale naš alat za podučavanje, zabavljanje, upozoravanje…” Iz predgovora zbirke

Mauro Lacovich psihoterapeut je koji inspiraciju za priče najradije traži lutajući mističnim putevima i zalazeći u zanemarena dvorišta legendi i sjećanja, pronalazeći tako priče koje nitko prije nije ispričao. Na edukaciji “Priča koja pomaže po Lessac metodi za inkluzivne zajednice”, na kojoj se upoznao sa suautoricom ove zbirke, kasnije je bio i gost predavač. Redovito održava radionice terapeutskih priča namijenjene stručnjacima i roditeljima, voli prirodu i druženja sa svojim mačjim suputnicima.

Petra Kapović Vidmar učiteljica je razredne nastave koja moć ispričanih priča oduvijek primjenjuje u odgoju i druženju s djecom. Završila je program “Priča koja pomaže po Lessac metodi za inkluzivne zajednice” pri Učiteljskom fakultetu u Rijeci i Centru za istraživanje djetinjstva, a jedna od njezinih priča na engleskom jeziku objavljena je na web stranici australske spisateljice Susan Perrow, rado čitane autorice terapeutskih priča za djecu.

"Na Zemlji postoji mjesto gdje se spajaju najveća dolina i naviše planina, a na tom mjestu izvire i najduža rijeka. Ta se rijeka račva na nebrojene rječice i rukavce, koji se dalje ulijevaju u neko od brojnih mora ili oceana…” Iz priče "Baloni"

Tu je i poseban ilustratorski tim sastavljen od umjetnika i umjetnica u dobi od 4 do 9 godina, koji su svojim uratcima uljepšali ovu zbirku, a autor naslovnice je Ivo Matošić, dugogodišnji dragi suradnik (i dekorater!) knjižnice.

Dođite i pomognite nam ispričati novu, našu priču!

Knjigu je objavio riječki Uliks.