U ponedjeljak 27. 11. u 9 sati u American Corneru Rijeka (Ogranak Trsat Gradske knjižnice Rijeka) studenti kulturalnih studija Filozofskog fakulteta u Rijeci gledat će američki film Hidden Figures (Skrivene figure) čija će tema biti problematizirana u kasnijoj raspravi.

Hidden Figures šarmantna je biografska drama o afroameričkim matematičarkama, inženjerkama i računalnim stručnjakinjama koje su NASA-i omogućile jednu od pobjeda u hladnoratovskoj svemirskoj utrci slanjem astronauta Johna Glenna u svemir i njegovim orbitalnim letom brodom Friendship 7. Film prikazuje složene društvene probleme SAD-a 1960-ih godina, posebno pitanje pozicije afroameričkih stanovnika, ali i važnost snage znanja, truda i upornosti kojima se nadvladavaju različiti, pa i najteži životni izazovi.

Nakon gledanja filma održat će se okrugli stol o temama diskriminacije, ženskih prava, prikazivanju njihove borbe na filmu i televiziji. Moderator događanja bit će dr. sc. Nikola Petković, a ostali sudionici su dr. sc. Brigita Miloš i mag.cult. Boris Ružić.