Od 15. siječnja 2018. godine kreće nova sezona obiteljske pričaonice za djecu od 4 do 6 godina i njihove roditelje, i čekamo još samo vas!

U programu obiteljske pričaonice Pssst… priča! svake godine iz bogatog knjižničnog fonda slikovnica i ilustriranih knjiga, prema stručnom odabiru knjižničara - profesora hrvatskog jezika i književnosti, a uz pomoć vanjskih suradnika koji pripremaju i provode aktivnosti Knjižnice, djeci se ispriča/interpretativno pročita/približi 40-ak kvalitetnih priča.

Mjesto i vrijeme održavanja:

Dječji odjel Stribor, subotom od 11 do 12 sati

Ogranak Drenova, ponedjeljkom od 18 do 19 sati

Ogranak Zamet, utorkom od 18 do 19 sati

Ogranak Turnić, srijedom od 18 do 19 sati

Ogranak Trsat, četvrtkom od 18 do 19 sati

To je vrijeme za čitanje, vrijeme za pričanje priče, jezične igre, igre mozgalice i kreativno stvaranje u kojem djeca od 4 do 6 godina i njihovi roditelji zajedno sudjeluju - u vašoj obližnjoj knjižnici.

Za sudjelovanje u obiteljskim pričaonicama potrebna je prijava, osobno u odjelima i ograncima ili telefonski, do 13. siječnja 2018. (Pssst, broj malih čitatelja i čitateljica je ograničen!)

20031793_1623201624379624_8666419771773941385_n

Zašto djeca trebaju priče?

Jer rana iskustva sa slikovnicama razvijaju ljubav prema knjizi i pričama, pa knjiga neće biti strano tijelo u rukama djeteta kad krene u školu!

Jer priče otvaraju umove, potiču maštu, razvijaju pažnju, upoznaju dijete s raznovrsnošću osjećaja, razvijaju suosjećanje, potiču interes, socijalizaciju i moralni razvoj, razvijaju pamćenje, govor, jezik, izražavanje, kreativne sposobnosti.

...jer zajedničkim aktivnostima s vašim djetetom razvijate osjećaj međusobnog povjerenja i sigurnosti. Čitanje je jedna od takvih aktivnosti. Ujedno najjednostavniji, najprikladniji i najpristupačniji način poticanja govornog i čitačkog razvoja, te razvijanja kulture čitanja. Roditelj je izuzetno važan kotačić toga razvoja. A sat vremena priče tjedno djetetu nije dovoljno. Mi ćemo vam dati mnoštvo primjera i podsjetiti vas što sve možete činiti s djetetovim umom i izvan knjižnice!

Čitajte, pričajte i igrajte se kroz priče s nama i u 2018. godini!