...Knjiga moga djetinjstva pridružuje se sedam narodnih knjižnica naše županije. Do 15. travnja vremena za odabir svoje najdraže knjige iz ranih dana imaju i Bakrani, Delničani, Kostrenjani, Opatijci, te mještani Bribira, Viškova i Vrbovskog.

Potragu za sjećanjima u veljači ove godine pokrenuli su Gradska knjižnica Rijeka i Antikvarijat Mali neboder. Priključenjem nekolicine narodnih knjižnica Primorsko-goranske županije obilježavanju Tjedna dobre dječje knjige, ova je akcija tako dobila priliku uključiti i one kojima riječka knjižnica nije usput. Gorani tako svoje najdraže knjige mogu odnijeti u svoje gradske knjižnice u Delnicama i Vrbovskom, Bribirci u svoju bribirsku Narodnu knjižnicu i čitaonicu, a svi kojima su Bakar, Kostrena, Opatija i Viškovo bliži od Rijeke mogu svojom najdražom knjigom djetinjstva pomoći izgradnji izložbi tih narodnih knjižnica.

Podsjetimo se, akcija Knjiga moga djetinjstva poziva vas da na trenutak svrnete svoj pogled s ekrana pametnog telefona na policu kućne biblioteke i podsjetite se knjige koja je obilježila vaše odrastanje.

Ova će akcija rezultirati izložbama knjiga koje će građane podsjetiti na najdraže knjige njihovih djetinjstava, jer, s obzirom da je poziv upućen svima, bit će to višegeneracijsko putovanje kroz vrijeme – očekuju se dječje knjige koje su obilježile odrastanja raznih generacija.

Knjigu koju smatrate najdražom knjigom svoga djetinjstva svakako „prijavite“ putem online upitnika koji se odnosi na vašu knjižnicu (onu kojoj ćete odnijeti svoju knjigu za izložbu):

Gradska knjižnica Bakar

Narodna knjižnica i čitaonica Bribir

Narodna knjižnica i čitaonica Delnice

Narodna knjižnica Kostrena

Gradska knjižnica i čitaonica „Viktor Car Emin“ Opatija

Narodna knjižnica i čitaonica „Halubajska zora“

Gradska knjižnica Ivana Gorana Kovačića Vrbovsko

Gradska knjižnica Rijeka

Nakon ispunjavanja upitnika, svoju najdražu knjigu djetinjstva do 15. travnja ove godine možete dostaviti u:

Gradsku knjižnicu Bakar, Primorje 45/A (Bakar)

Narodnu knjižnicu i čitaonicu Bribir, Bribir 31 (Bribir)

Narodnu knjižnicu i čitaonicu Delnice, Ante Starčevića 10 (Delnice)

Narodnu knjižnicu Kostrena, Glavani 14 (Kostrena)

Gradsku knjižnicu i čitaonicu "Viktor Car Emin" Opatija, Nikole Tesle 2

Narodnu knjižnicu i čitaonicu "Halubajska zora", Središnja knjižnica Marinići ili Ogranak Viškovo (Viškovo)

Gradsku knjižnicu Ivana Gorana Kovačića Vrbovsko, Ivana Gorana Kovačića 20A (Vrbovsko)

Gradska knjižnica Rijeka, Dječji odjel Stribor, Trg 128. brigade HV-a 6  (Rijeka)

Na izložbama koje će biti postavljene u ovim knjižnicama tijekom Tjedna dobre dječje knjige (u posljednjem tjednu travnja ove godine) uz svaku će knjigu biti istaknuto ime njenog vlasnika, uz eventualne zanimljivosti izbora knjige. 

Nakon završetka programa Tjedna dobre dječje knjige, knjige će biti vraćene vlasnicima.