Stoga za zimske praznike koji ionako prekratko traju nudimo tri aktivnosti za druženje u toplom, u društvu, u knjižnici.

Bez mobitela - turnir društvenih igara za djecu 10-14 godina

Za sve one koji misle da bez mobitela ne bi mogli preživjeti sat-dva dnevno, imamo pravu stvar - udarnu trojku u sastavu Dixit, Boggle i Tik Tak Bum! Društvene igre iz (skoro pa) 21. stoljeća, igre koje pršte akcijom i eksplozijama, ali ponajviše brzim mladim mozgovima koji pokušavaju prokljuviti što to točno suigrači misle kad kažu "asocijacija: zimski praznici", a pred njima se nalazi niz slika s pješčanim plažama, morskim sirenama i tu i tamo kojom kornjačom.

Ovog siječnja igramo se u društvu u Dječjem odjelu Stribor svakim danom od ponedjeljka 8. siječnja do petka 12. siječnja od 11 do 13 sati. Za sudjelovanje je potrebna prijava, na e-mail stribor@gkri.hr, na telefon 211-573 i osobno u Striboru.

Čamac za čitanje - kreativna radionica izrade čitateljskih sjedalica, za djecu i odrasle

Ova zaigrana kreativna vježbalica prstića održat će se u utorak 9. siječnja i četvrtak 11. siječnja od 17 do 19 sati u Dječjem odjelu Stribor. (Pitate se što je to čitateljska sjedalica? Jedini način da otkrijete misterij jest da dođete, sami ili u društvu mlađih ukućana, i sami napravite koju!)

Prijave za radionicu primaju se na e-mail stribor@gkri.hr, na telefon 211-573 i osobno u Striboru.

Il primo volo - Prvi let - kreativna radionica modeliranja ptića, za djecu 8-10 godina

U utorak, 9. siječnja 2018. u 18h u ogranku Trsat održat će se kreativna radionica za djecu. Pod stručnim vodstvom Izabele Peculić i uz priču autorice knjige Il primo volo - Prvi let Melite Adany, djeca će modelirati ptiće inspirirane pričom.

Prijave za radionicu primaju se na e-mail trsat@gkri.hr, na telefon 564-251 i osobno u Ogranku Trsat.

Za one koji se u knjižnici radije druže s knjigama, čitanje na toplom (da ne kažemo u miru i povremenoj tišini) dostupno je diljem Gradske knjižnice Rijeka, po zimskom radnom vremenu.