U opatijskom Grand hotelu Adriatic u utorak 22. i 23. 3. održava se radionica posvećena unapređenju vještina i znanja potrebnih za uspješno javno zagovaranje knjižnica. Organizatori su međunarodna organizacija EIFL, Gradska knjižnica Rijeka i Hrvatsko knjižničarsko društvo.

Voditelji radionice su Paul Baran, stručnjak za javno zagovaranje, voditelj upečatljivog rumunjskog Biblionet programa kojim su knjižnice osuvremenjene i zajednicama pružena bolja usluga  te Anca Cristina Râpeanu, ravnateljica Bibliotecii Metropolitane Bucureşti (Gradske knjižnice Bukurešt).

20160322_143623

Uz širok spektar znanja i vještina važnih za snaženje vještina javnog zagovaranja knjižnice prisutnim predstavnicima knjižničarske zajednice prisutnima su predstavljeni i inovativni projekti u koje su uključene i hrvatske knjižnice (kampanja "Čitaj mi", 3D printanje, aktivnosti za manjinske zajednice...) kao i zanimljivi primjeri različitih metoda prikupljanja sredstava (korporativno sponzorstvo, "crowdfunding"...)

Sve aktivnosti prati zanimljiv razgovor i rasprava o najboljim metodama javnog zagovaranja knjižnica i ostvarivanja knjižničnih ciljeva.    

20160322_160548