Upravo je tako bilo i kišnog utorka 23. 2. kada je u našu knjižnicu stigla grupa od 17 knjižničara iz slovenskih gradova - Kranja, Kopra, Izole, Ajdovščine, Tržiča, Nove Gorice i Maribora, izrazito zainteresiranih za unaprjeđenje usluga u svojim knjižnicama. Osnovni razlog druženja i interesa bili su razgovor o aktivnostima vezanima uz 3D printanje u knjižnicama, razvoj knjižničnog Magazina, programskih djelatnosti te kampanja prikupljanja sredstava za novo bibliobusno vozilo.

Najveći interes i pažnju izazvala je tema 3D printanja pa je zajednički otvoreno pitanje razvoja tzv. "makers" prostora u knjižnicama, uloga digitalnih tehnologija u razvoju 3D vještina i način njihove implementacije u jednoj narodnoj knjižnici. Nakon predavanja u Labosu slovenske kolege su se uputile u obilazak prostora knjižnice u centru grada pri čemu je posebno skrenuta pozornost na problem dislociranosti knjižničnih odjela i neadekvatnost infrastrukture za razvoj moderne knjižnice potrebne novim generacijama.

A da je druženje urodilo plodom najbolje svjedoči već sljedećeg jutra pristigli link knjižničara iz Ajdovščine koji su pisali o programiranju u knjižnici.  

Do novog susreta...    

Detalj predavanja...  

20160223_122213

U obilasku Stribora... 

DSCN1428

U Filodrammatici... 

DSCN1436