U životu svake knjižnice dođe vrijeme revizije fonda, a upravo to čeka Ogranak Drenovu.

U razdoblju od 16. do 21. siječnja 2017. godine Ogranak Drenova naše knjižnice bit će zatvoren za korisnike zbog revizije fonda. U navedenom će razdoblju knjige i DVD-e koje imate zadužene, a želite ih vratiti to biti moguće učiniti ubacivanjem u kutiju koja će biti postavljena na ulazu u sam Ogranak Drenova svaki dan do 14 sati. Također, svim posuđenim knjigama i filmovima rok posudbe bit će automatski produžen tjedan dana, pa se ne morate brinuti da će vam u razdoblju zatvorenosti rasti eventualna zakasnina.  

Naravno, i u tom razdoblju sve potrebe za uslugama knjižnice možete ostvariti u ostalim odjelima i ograncima, a to su ogranci Trsat, Zamet i Turnić, Knjižnica Čavle te središnje lokacije uzduž i blizu Korza - Palača Modello, Filodrammatica, Dječji odjel Stribor, Odjel periodike, Narodna čitaonica. Ne zaboravimo - vrata do knjiga, DVD-a, slikovnica, stripova i ostalih ljepota s polica svih odjela i ogranaka Gradske knjižnice Rijeka otvara ista i jedinstvena članska iskaznica, a želite li obnoviti godišnje članstvo ili se po prvi put učlaniti i to možete učiniti na bilo kojoj od ovih lokacija.

Podsjećamo i da je produžetak posudbe moguće izvršiti online putem iz topline doma, a PIN potreban za otvaranje korisničkog profila možete dobiti u bilo kojem odjelu ili ogranku knjižnice.

Što je revizija fonda?

 

Revizija je sustavan pregled knjižničnog fonda radi utvrđivanja njegova stvarnog stanja i usporedbe stvarnih jedinica s odgovarajućim zapisima u inventarnim knjigama i katalozima. Revizijom se utvrđuje nedostaje li neka građa (knjige, filmovi, DVD-i...), je li neka građa oštećena (i zbog toga neupotrebljiva) te je li sva građa inventarizirana na odgovarajući način. Revizija omogućuje neposredan uvid u fond knjižnice i sustavno sagledavanje njegova stvarnog stanja. Slobodnije govoreći mogli bismo reći da je to svojevrsni sistematski pregled knjižnice, nalik posjeti liječniku nakon koje knjižnica još bolje služi vašim potrebama...

Zahvaljujemo na razumijevanju i nadamo se da će tjedan dana brzo i uspješno proći.

Vaša Gradska knjižnica Rijeka

Drenova-izvana_department_image