Pročitali ste ludo zanimljivu knjigu i svakako želite napisati njen osvrt?

Pišete kratke priče i tražite prostor za objavljivanje?

Proveli ste inspirativan projekt s djetetom i podijelili biste iskustvo?

Napravili ste kreativan izdavački proizvod i voljeli biste ga kvalitetno predstaviti?

Ovo su samo neki od načina na koje vam može pomoći Gradska knjižnica Rijeka.

Ne, niste došli na kanal TV prodaje.

Kao jedan od najznačajnijih domova kulture pisane riječi imamo i svoju virtualnu podružnicu u obliku online magazina koji nastaje u suradnji upravo s vama. Dok smo do sada na stranice knjižnica uglavnom odlazili kako bismo vidjeli servisne informacije poput radnog vremena ili pretražili katalog, Magazin radikalno mijenja kut gledanja.

Kroz Magazin vas na potpuno nov način obavještavamo o životu same Knjižnice i stvaralaštva pisane riječi u regiji, a knjige, nove tehnologije, kultura, obrazovanje (...) neka su od područja kojima rado pružamo pažnju.

U Magazinu i sami možete pisati o omiljenim i omraženim knjigama, preporučivati najbolje naslove, web-stranice koje obvezno moraju biti na listi dnevne posjete, analizirati što se događa u području digitalnog izdavaštva, kreativnih i kulturnih industrija...

Ali to nije sve...

I dalje niste na kanalu TV prodaje.

Magazinu za vas već piše cijeli niz autora

Za suradnju ili iskaz interesa se javite na besplatnu ;) e-mail adresu magazin@gkri.hr

O Magazinu službenije: 

Magazin je punokrvno sadržajno medijsko odredište o kulturi, knjizi, književnosti, izdavaštvu, kreativnosti, edukaciji, pop kulturi, a  prikazi, osvrti, recenzije, razgovori, teme, eseji, kratke priče (...) samo su dio sadržaja koji u njemu mogu naći svoje mjesto. Cilj je Magazina pružati snažnu i otvorenu podršku kulturnom i kreativnom stvaralaštvu u segmentu pisane riječi te biti kanal promoviranja, problematiziranja, analiziranja (...) zanimljivih fenomena na "sceni".

Sadržaj kojem se posebno želi pružiti pažnja jest onaj koji ulazi u područja progresivnog, nepoznatog i svježeg te onaj koji odgaja, inspirira i aktivira. Veličina tekstova određena je iscrpnošću teme te se može kretati između 2 000 i 15 000 znakova. Svi tekstovi prolaze uredničku obradu i lekturu, a brinemo se i da autori dobiju zasluženu pažnju uz odgovarajuće predstavljanje u samom magazinu.

Kultura mladih i studentsko stvaralaštvo svakako su u središtu interesa.