Zatvori

GKR

MENI

Služba za koordinaciju programa i usluga i odnose s javnošću

Verena Tibljaš

Verena Tibljaš, dipl. knjižničarka

voditeljica Službe, koordinatorica programskih aktivnosti
verena.tibljas@gkri.hr

Knjižnicu smatra izvrsnim poligonom za igru, razvoj kreativnosti, dijeljenje iskustava i otkrivanje divnih ljudi. Veseli je čitati naglas i tu radost promocije dobrog pisanja i užitka čitanja nastoji usaditi i drugima. Obožava zalijevati čitateljske klubove i gledati ih kako rastu. I dalje najradije čita knjige koje su kao za djecu, uživa izgubiti se u dobroj ilustraciji i od zaborava otima zavičajne teme.  Zabavlja je pisati o onome što čita, igrati se riječima i otkrivati (be)smisao. Beskrajno uživa u radu s mladima i volonterima. Voli biti vjetar u leđa. Motiviraju je ljudi zaigranih umova i drugačijih pristupa. Uvijek voli razmišljati o učinku koji će nešto što čini imati na nekoga tko prima. Voli smišljati korisna i zabavna čitateljska zbivanja, biti u njihovoj sjeni i iz prikrajka svjedočiti kemijskim procesima koji se događaju: ubaciti prave sastojke, čekati njihovo sjedinjavanje, iščekivati vrenje, promatrati reakcije, uživati u rezultatima. I da, Gradska knjižnica Rijeka njen je poligon za igru, rast i razvoj posljednjih 20 godina.

 

Andreja  Silić Švonja

Andreja Silić Švonja, dipl. knjižničarka

voditeljica EU projekta AccessIT Plus u GKR-u
andreja.silic-svonja@gkri.hr

Suorganizira i provodi različite kulturne programe namijenjene odraslima poput predstavljanja knjiga, predavanja i izložaba. Uključena u uvođenje mnogih inovativnih usluga i projekata u Knjižnici. Kao voditeljica projekta EU-a AccessIT Plus u GKR-u bavi se digitalizacijom. Diplomirana knjižničarka i profesorica hrvatskog jezika. Voli osluškivati ljepotu riječi, mora, planina, engleskog jezika i ljudi.

Kristian Benić

Kristian Benić, prof. povijesti i filozofije

suradnik za marketing, odnose s javnošću i projekte
kristian.benic@gkri.hr

Entuzijast digitalnog i web izdavaštva, content marketinga i primjene novih tehnologija u kulturi. Istraživač retro i "geek" fenomena, kolekcionar starih časopisa, ljubitelj odgojno-obrazovnih tema, društvenih mreža i videoigara. Autor aplikacije i e-knjige Geeks Behind the Iron Curtain.