Zatvori

GKR

MENI

Uvod u naš digitalni svijet...

Kada je 2005. godine nastala stara web-stranica Gradske knjižnice Rijeka tek je pokrenut YouTube, nije se naslućivalo koji je doista domet društvenih mreža, pretraživanje interneta mobitelom tek je dobivalo prve obrise, a tablet računalima nije se koristio gotovo nitko! Danas je sve poprilično drugačije stoga vam predstavljamo potpuno novi prozor u svijet Gradske knjižnice Rijeka – sadržajan, društven, mobilan, inspirativan, kreativan... Posebno skrenite pažnju na naš Magazin i Lab. 

Simpatičnim animiranim filmom provodimo vas kroz njene mogućnosti i karakteristike.  

Korištenje knjižnice

Jednostavnost je temeljna karakteristika korištenja usluga Gradske knjižnice Rijeka. Ne bi li što kvalitetnije ostvarila svoju misiju Gradska knjižnica Rijeka nudi niz usluga čije ostvarivanje omogućava stručno i pristupačno osoblje. Život uz čitanje, knjigu i knjižnicu počinje učlanjivanjem po iznimno pristupačnoj cijeni, čime se otvaraju vrata avanture, sanjanja, zabave i znanja.

Naši programi

Knjižnica nije javni servis koji samo pruža knjige na posudbu već mjesto punokrvnog života. Pod njenim okriljem djeluju čitateljski klubovi za sve generacije, kreativne i edukativne radionice, a redovito se organiziraju predstavljanja knjiga, predavanja, okrugli stolovi... Posebna pažnja posvećuje se radu s djecom jer se samo tako može osigurati kvalitetnija budućnost.  

Lokacije

Gradska knjižnica Rijeka razgranata je institucija čijim se uslugama možete koristiti na više lokacija. Središnji odjel centralna je lokacija s najvećim fondom knjiga, Dječji odjel Stribor podržava sadržaje i usluge za mlađe korisnike, Narodna čitaonica i Odjel periodike otvaraju prozor u svijet novina i časopisa, a kroz mrežu ogranaka i Gradski bibliobus usluge su dostupne i u samim gradskim naseljima. Županijski bibliobus pak donosi knjigu u ona mjesta Primorsko-goranske županije gdje ne postoje narodne knjižnice. 

FAQ

Često postavljena pitanja