Zatvori

GKR

MENI

Čitaj, gledaj, slušaj

Ponuda periodike

U Odjelu periodike imamo 164 naslova tekuće periodike! 

Korištenje računala

Tradiciju slobodnog pristupa internetu za korisnike njegujemo od 1995. godine. Uz pretraživanje interneta računala u Odjelu periodike možete koristiti za pisanje zadaće, seminarskih radova, molbi za posao i sl.

Stari naslovi

Ponosni smo na našu zbirku starih naslova! U Odjelu periodike čuvamo sve stare brojeve Novog lista od 1950. godine do danas, a imamo i primjerke Primorskih novina iz 1916., 1918. i 1919., Novog lista (izlazio na Sušaku) u razdoblju od 1925. do 1928. te od 1932. do 1934., kao i Primorskog vjesnika u razdoblju od 1944. do 1947.

Izdvojena zbirka

Značajan dio fonda novina i časopisa Odjela periodike čine naslovi koji se izdaju u Rijeci i okolici. O tim naslovima posebno skrbimo te ih izdvajamo u zbirku Zavičajne periodike.

Informacijska služba

Knjižničari Odjela periodike vrsni su informatori koji će vam pomoći pronaći literaturu za vaše zadaće, seminare ili završne radove. Naše su sposobnosti prepoznate u knjižničarskoj stručnoj zajednici te smo važan dio zajednice knjižničara informatora uključenih u projekt Pitajte knjižničare.  

Međuknjižnična posudba

Ukoliko riječke knjižnice u svom fondu nemaju časopis odnosno članak koji vam je potreban za obrazovanje, usavršavanje, znanstveni ili stručni rad, zatražite u Odjelu periodike da vam ga pribavimo putem međuknjižnična posudbe. Presliku članka pribavljenu ovim putem možete zadržati, a usluga se naplaćuje prema cjeniku te prema stvarnim troškovima (cijena koju Knjižnica plaća drugoj knjižnici i poštarina).

Čitaonica

U čitaoničkim prostorima Odjela periodike moguće je pisati zadaću, seminarske radove, učiti, istraživati. Na raspolaganju vam je građa Gradske knjižnice Rijeka, a možete se služiti vlastitim prijenosnim računalom.