Šetnja Vodovodnom ulicom pripada jednom od neobičnijih iskustava u gradu kao što je Rijeka - dok se s jedne strane kroz buku automobila probija zvuk Rječine kojoj u kišovitom mjesecu kao što je ovaj ne manjka vode pred očima se izmjenjuju prizori nekadašnjih tvornica - kožare Ružić, ljevaonice i kovnice Skull, tvornice Rade Končar, sapuna Levi & Bianchi, tjestenine Cartesio Vezzil & Co... To je čak jedno od rijetkih mjesta s čijih fasada izvoru i ostaci natpisa opstalih iz bivših (?) ideoloških borbi.

U takvom ambijentu novu etapu svog razvoja započela je udruga Centar tehničke izvrsnosti Tesla, udruga koja je osnovana s ciljem očuvanja, promicanja i razvoja industrijskih i tehničkih vještina društva na novim jednostavnijim metodologijama učenja.

Iza rada stoje predsjednik udruge Boris Bradarić i njegov sin Filip koji su na ideju došli proučavajući slične primjere u Nizozemskoj gdje su "makers" prostori i kultura izvrsnosti vrlo razvijeni. U svom konceptu centar stavlja prvenstveno naglasak na izvrsnost i profesionalnost te je cilj raditi s djecom, mladima i odraslima koji pokazuju ozbiljan interes za stvaralačke i industrijske tehnologije. 

Imajući na umu prvu rečenicu javlja nam se da misao da pušu neki novi vjetrovi i da Vodovodnom šeću neki novi klinci.     

Čime se sve bavi CTI Tesla svakako provjerite na njihovoj mrežnoj stranici, redovito pratite Facebook stranicu ili se pak javite na mail info@ctitesla.com.

I zavirite u nekoliko fotografija koje smo ulovili prilikom posjete...