Područje 3D printanja je još u začecima no u svjetskim razmjerima pokazuje značajne rezultate. Ponosni smo stoga na naš projektni tim u sastavu Violeta Odorčić, Dunja Marinović te voditeljica i idejna začetnica projekta učiteljica likovne kulture Ivana Dužević koji su uspješno ishodovali financije za ostvarenje projekta "Kiparstvom do uspjeha" i omogućili školi da bude u korak s vremenom te da uskoro postanemo druga škola u Hrvatskoj (nakon Tehničke škole u Karlovcu) koja radi s 3D printerom.

Projekt pod nazivom "Kiparstvom do uspjeha" koji uključuje Odjel poludnevnog boravka OŠ "Srdoči", informatičku radionicu 3D printanja i kiparstvo financijski je poduprla Zaklada "Hrvatska za djecu".

Stribor6

S obzirom da OŠ „Srdoči“ ulazi u projekt s 3D printerima naši će kreativci ubuduće surađivati s Gradskom knjižnicom Rijeka koja već posjeduje i promovira korištenje 3D printera.

Upravo zato smo okupili interesnu skupinu učenika iz Osnovne škole „Srdoči“ koji će se uključiti u radionice 3D modelarstva i printanja te smo prisustvovali prezentaciji o 3D printerima i modeliranju u Gradskoj knjižnici Rijeka tj. Dječjem odjelu Stribor.  Učenici su bili u pratnji učitelja škole Ivane Dužević, Hrvoja Stupnika i Anje Lebarić.

Ovo zanimljivo interaktivno predavanje održao je gospodin Kristian Benić koji  nam pokazao kako izgleda 3D modeliranje na računalu, kako se naredba prenosi na 3D printer i sloj po sloj modelira objekt na visokoj temperaturi od plastičnih niti topivog materijala.

Bilo je osobito zanimljivo vidjeti kako uz  pomoć 3D skenera možemo stvoriti model određenog čovjeka pa ga i isprintati. Možemo tako imati vlastitu malu figuricu koja je identična nama, poput kakvih junaka iz stripova ili filmova.

Jedva čekamo krenuti u akciju!

Stribor3