...počeo je dobivati drugačije značenje. Donosimo listu igara i aplikacija s kojima se zabavljamo, a što možete i vi srijedom poslijepodne na TechWednesday druženjima u Ogranku Trsat Gradske knjižnice Rijeka (Dvorana mladosti) ili već u terminu prema dogovoru za veće grupe učenika ili građana.

Za sve što vas zanima vezano uz VR temu u našem kutku možete se javiti na mail american.corner@gkri.hr ili porukom našoj Facebook stranici.

Audioshield

(pronađi više na Steamu)

Osjetite glazbu na drugačiji način, uđite u pjesme i tucite se s njima!

Fantastic Contraption

(pronađi više na Steamu)

Nadrealno, šareno, kreativno. Napravite sami objekte za koje ste bili uvjereni da su nemogući.

The Gallery: Episode 1

(pronađi više na Steamu)

Avanture su i inače naš omiljeni žanr jer što ljudi od knjige više vole nego uranjanje u kakvu dobru priču, a VR je tu da vas doista odvede u drugi svijet. Prekrasno.

Google Earth VR

(pronađi više na Steamu)

Možda najbolji početak druženja s VR-om uz kojeg ćete dobro shvatiti tajne kretanja, upravljanja pokretima te uz sve uživati u svjetskim prijestolnicama. Mi smo iz Rijeke i zanimao nas je kontejnerski terminal u ogromnoj luci u Hamburgu - samo ćemo reći fenomenalno iskustvo. Doista smo bili tamo...

Job Simulator

(pronađi više na Steamu)

Čuli ste da su roboti preuzeli sve poslove? U takvom svijetu bit će pravo iskustvo probati kako je bilo nekada... Šareno, zabavno, otkačeno!

La Peri

(pronađi više na Steamu)

Vi ste princ i tražite "cvijet besmrtnosti" i sve to bazirano na klasičnoj glazbi i baletu Paula Dukasa. Spoj umjetnosti kakav pruža samo nova tehnologija. 

The Lab

(pronađi više na Steamu)

Savršen početak druženja s VR-om kroz niz mini igara jednostavne igrivosti, ali maštovitog koncepta. Jeste li željeli popraviti robota?

My Lil Donut

(pronađi više na Steamu)

Ne znamo kako točno opisati ovu psihodeliju, ali možda se nekom svidi.

Perfect

(pronađi više na Steamu)

Terapeutska perspektiva VR-a je fenomenalna, a Perfect to dokazuje svakom porom. Lijepo ambijenti, ugoda i pravo opuštanje u virtualnoj arkadiji...

Tilt Brush

(pronađi više na Steamu)

Ljubitelje retro stila Boba Rossa ovo nikada neće osvojiti, ali stvar je genijalna! Slikanje po zraku u 3D ambijentu na prvu je samo igra, ali je početak puta do nastanka umjetničkih djela nove generacije.

Volo Airsport

(pronađi više na Steamu)

San o letenju za nas koji nemamo toliko hrabrosti za skok padobranom u stvarnosti napokon je ostvaren.