Kao i u desecima narodnih knjižnica diljem zemlje tako je i u Gradskoj knjižnici Rijeka moguće posuditi micro:bit opremu, popularnu pločicu s mikrokontrolerom i senzorima koja omogućava početak rada s programiranjem i logikom programiranja, otvorenim razvojnim sustavom za programiranje u JavaScriptu i Pythonu uz razna vizualna sučelja.

U Gradskoj knjižnici Rijeka micro:bitove je moguće posuditi u Dječjem odjelu Stribor, Ogranku Trsat i Županijskom bibliobusu, a dostupnost je moguće provjeriti u katalogu Knjižnice ovdje.

Rad s micro:bitovima i učenje programiranja je zabavno, a osigurani su i dovoljno kvalitetni svima dostupni izvori znanja koje možete sami istražiti ovdje.

Sretno učenje i stvaranje budućnosti!

Digitalni građanin je projekt Instituta za razvoj i inovativnost mladih (IRIM-a) čiji je cilj transformirati javne knjižnice u digitalne inovacijske i obrazovne centre. Projekt će kroz knjižnice učiniti dostupnim modernu edukacijsku tehnologiju odraslima i djeci čime će se omogućiti uvođenje digitalnih vještina u lokalne zajednice. Projekt se odvija uz financijsku potporu Google-a.