Rani je jesenski dan... Lišće pada, kesteni mirišu, zaljubljeni parovi hodaju pod kišobranima... Ali vijesti na radiju nisu dobre. Radionica 3D modeliranja i printanja u Dječjem odjelu Stribor izmaknula je kontroli i 3D isprintana plastična čudovišta svih oblika krenula su u pohod gradom. Sve ostaje na tebi. Možeš li napraviti dobra čudovišta koja su im se spremna suprotstaviti? Možeš li im smisliti dovoljno dobre moći? Toliko "možeš li"... 

Sve ovo dio je moguće priče radionice 3D printanja i modeliranja koja će se održati u Dječjem odjelu Stribor 18.9. i 25.9. u sklopu Mjeseca fantastike.  

Na radionici ćemo naučiti kako sami u posebnim računalnim programima možemo napraviti vlastiti lik čudovišta, printat ćemo ih, a onda koristiti kao rekvizite i junake posebnog filma! Dakle, puno je posla pred nama, a da sve bude uspješno pobrinut će se Hrvoje Beljan (meštar od modeliranja) i Nela Dunato (meštrica od dizajniranja i crtanja) 

Dakle utvrdimo gradivo: 

Vrijeme invazije: petak 18. 9. u 17 sati (prvi dio), petak 25. 9. u 17 sati (drugi dio)

Mjesto invazije: Dječji odjel Stribor

Dob sudionika invazije: od 11 do 15 godina

Zbog ograničenog broja mjesta za dolazak na radionicu potrebno se je prijaviti osobno u Dječjem odjelu Stribor ili na mail programi@gkri.hr.