Pozivamo vas na rođendansku proslavu! A kada rođendan slavi rad s 3D printerima i GKR Lab ona ne može biti uobičajena već samo kreativna, stvaralačka, inspirativna uz druženje s nekim od najdražih nam pokretača dobrih procesa i poslova u Hrvatskoj! 

U četvrtak 12. 12. u 18 sati u Ogranku Trsat Gradske knjižnice Rijeka/American Corner Rijeka održat će se program usmjeren snaženju i poticanju razvoja kreativnih industrija. Sudjeluju pokretači i prezenteri uspješnih, pozitivnih i inspirativnih poslovnih priči iz Rijeke, ali i Hrvatske.

Predstavit će se Makerbuino (Robert Medvedec, predstavljanje uspješne karlovačke “uradi sam” i poduzetničke priče posvećene elektronici, gamingu, programiranju od rane dobi), Game development u školi (Zvonimir Mikšić, predstavljanje projekata u Sisačko-moslavačkoj županiji posvećenih uvođenju game developmenta u školski sustav, inkubator Pismo), Strip u centru (Marko Šunjić, predstavljanje Fibre, najfascinantnijeg domaćeg izdavača stripova i grafičkih romana), Kreativne i edukativne drvene igračke (Iva Tucić, priča inspirativne riječke ekipe iza Linit dizajna), 3D printanje naše svagdašnje (Sven Maričić o sadašnjosti i budućnosti 3D printanja), Retro gaming by Raspberry (Nikola Anić). Sve će začiniti mali stand up među policama nastup popularnog komičara Aleksa Curaća Šarića.

Što i tko nas čeka 12. 12.  u American Corneru Rijeka/Ogranku Trsat Gradske knjižnice Rijeka?

Program: 

3D printanje i VR za umirovljenike, edukativna radionica/demonstracija za građane treće životne dobi

(ranija najava potrebna na mail american.corner@gkri.hr ili osobno u Ogranku Trsat)

11,00 sati

Predpraznički afterschool gaming Crash Team Bandicoot Racing turnir, za osnovnoškolce

(ranija prijava potrebna na mail american.corner@gkri.hr ili osobno u Ogranku Trsat). 

Više detalja na linku

13 i 30 do 17 sati 

Savremena tehnika - budućnost koja se nije dogodila, izložba i izlaganje o neostvarenim futurološkim predviđanjima koja je stvarao ovaj fascinantan magazin iz 50-ih godina.

17 sati

Pop-up inspiracija u kvartu

Top pokretači, geekovi, “makeri”, vizionari, inovatori o radu, idejama, svakodnevnoj borbi i kreativnim žmarcima s kojima se bude

18 sati

Nastupaju: 

Makerbuino, Robert Medvedec, predstavljanje uspješne karlovačke “uradi sam” i poduzetničke priče posvećene elektronici, gamingu, programiranju od rane dobi

Game development u školi, Zvonimir Mikšić, predstavljanje projekata u Sisačko-moslavačkoj županiji posvećenih uvođenju game developmenta u školski sustav, inkubator Pismo 

Strip u centru, Marko Šunjić, predstavljanje Fibre, najfascinantnijeg domaćeg izdavača stripova i grafičkih romana

Kreativne i edukativne drvene igračke, Iva Tucić, priča inspirativne riječke ekipe iza Linit dizajna.

3D printanje naše svagdašnje, Sven Maričić o sadašnjosti i budućnosti 3D printanja

Retro gaming by Raspberry, Nikola Anić

**************************

Knjižnice na Marsu, panel, što sva tech, geek, “makers”, promjena oko knjižnica znači za zajednicu i građane

Sudionici: Sven Maričić, Damir Medved (Smart City Ri), Petar Lukačić (Gradska knjižnica i čitaonica Fran Galović, organizator TEDx Koprivnica)

19,30 

****************************

Stand up među policama,  Aleks Curać Šarić, nastup popularnog komičara riječkih korijena i “geek” vibracija

20,00

Finale: puhanje svjećica na rođendanskoj torti uz AC punč. :) 

Vidimo se!