Zatvori
Andreja Hrašćanec Jezeršek Malta

Andreja Hrašćanec Jezeršek Malta

Rođena u Ljubljani gdje je završila osnovnu i srednju tehničku školu. U ranoj se mladosti aktivno bavila pisanjem proze te nešto manje pisanjem poezije. Svoje uratke povremeno objavljuje u slovenskom tjedniku "Mladina". S literarnom grupom, čija je bila članica, gostovala je na različitim kulturnim priredbama i primila prvu nagradu na natječaju mladeži za najbolju kratku priču, koju je objavio tadašnji "Nedeljski dnevnik".
Godine 1980 napustila je rodnu Sloveniju te službeno otišla u Irak. Životni put, iza toga odveo ju je u Zadar, za kojeg je vežu uspomene iz ranog djetinjstva, te on postaje njezin dom.
Poslije dugog stvaralačkog prekida, godine 2007 ponovo se vraća pisanju poezije, koju povremeno objavljuje u zadarskom "Narodnom listu."
Aktivna je članica Slovenskog kulturnog društva "Lipa" Zadar. Sa svojim radovima sudjeluje na kulturnim priredbama i objavljuje u novinama narodnih manjina "Most" u Zadru.
Godine 2009 pridružuje se zadarskom društvu neafirmiranih pisaca "ZaPis" sa kojima aktivno sudjeluje. Objavljuje kratku priču Zobene pahuljice u zajedničkoj zbirci ZaPisa "Samo ti pričaj". Povremeno objavljuje kratku prozu i u novinama "Sensa", "Uličnim svjetiljkama" te poeziju u Marulićevoj reviji.
Do kraja 2013. godine objavit će svoju prvu dvojezičnu zbirku poezije "Stazama uspomena/Po stezah spominov".
Piše na slovenskom i hrvatskom jeziku.

Tekstovi autora

Inkubator

Minuit socolate

Andreja Hrašćanec Jezeršek Malta / poezija
Inkubator

Škarpina

Andreja Hrašćanec Jezeršek Malta / proza