nm10

Potaknuti odličnim iskustvom od prošle godine, članovi ČK ČK-a odlučili su ponovno obići muzeje na Noć muzeja, koja je ovaj put pala na datum 27. 1. Dojmovi? Odlični kao i prošli put! Planove za siječanj 2018. ne treba ni raditi, znamo gdje ćemo biti zadnji petak u prvom mjesecu sljedeće godine.

Potpuno neoriginalno, već utabanim stopama, prvo smo krenuli prema Astronomskom centru. I opet smo se super proveli - poslušali smo predavanje o Jupiteru, dio predavanja o odnosu između znanosti i umjetnosti te gledali kroz dva manja teleskopa postavljena na vanjskoj terasi. Da smo još mogli gledati i kroz veliki teleskop te da smo stigli pogledati film u planetariju, bilo bi bez mane.

nm1

Povratkom u grad odlučili smo ovaj put preskočiti Muzej moderne i suvremene umjetnosti (mi i moderna umjetnost baš se i ne volimo) pa smo krenuli u Guvernerovu palaču i Pomorski i povijesni muzej. Iako su oni stvarno lijepi i meni uvijek zanimljivi za posjet, tamošnja je postava više-manje ista kao i svake godine, pa se nažalost nismo nauživali nečega što već nismo vidjeli.

Prirodoslovni muzej zato je bio relativno zanimljiv. Posebno dio ispred samog muzeja gdje su dijelili punč. Moguće da je to i razlog što mi je zatim ono što sam gledao unutra bilo fora; posebno soba koja je simulirala morsko dno.

Spavanje nas je ove godine uhvatilo malo kasnije nego prošli put. Vjerojatno nošeni energijom punča, neki od nas ostali su budni do kasno u noć. Ipak se većina nas pokupila kućama kad se kazaljka počela približavati jedan ujutro.

Sve u svemu, činilo se da su gužve manje nego prošle godine, a kasniji je pogled na statistike i potvrdio da je ovaj put manje ljudi pohodilo riječke muzeje. Nama nije smetalo; izvrsno smo se proveli i mi ćemo ostati vjerni posjetitelji.

Noa Čemeljić

zadnja prava