Osnovne informacije: 

Čitateljski klub: Studentski čitateljski klub/Vrli novi čitateljski

Pročitana knjiga: Moby Dick 

Autor: Herman Melville

Datum rasprave: 2014. 

Ovo je, dakle, osvrt na knjigu Moby Dick. Od knjige neće biti gori, to je sigurno. :)

Šal(u) na stranu, nije knjiga loša; loš je bio sastanak. Zvijezde nam se nisu poklopile – ljeto, a knjiga opsežna; ispitni su rokovi još trajali; hvatale su se prilike za otići na more jer je ljeto ove godine zakazalo… No kao što je dobro poznato, na muci se poznaju junaci, te je SČK (koji je za ljeto 2014. godine odabrao ime Vrli novi čitateljski) i od ove kaše uspio složiti, ako ne ukusno, onda jestivo jelo.

Knjigu je pročitao, budimo iskreni, Bruno. Svih milijun i nešto stranica, koliko ih valjda ima. Milan je skoro došao do kraja, ali umorio se prije samog finiša. Kristina, Romina i ja bacile smo oko na skraćenu verziju (stotinjak stranica, od kojih je pola ilustracija) i zaključile da nas ni to nije baš oduševilo. Nataša je prije samog sastanka pogledala naslovnu stranu i došla nas pozdraviti. Ipak, zvijezda večeri, naš Moby Dick, kojeg smo lovili putem Skypea proteklih godinu dana, bio je Vibor. Vratija se Šime iz daleke nam Švabije, ali Mercedesa još nema na vidiku. Možda bude dogodine. ;)

Pokušali smo raspravljati o knjizi, nije da nismo. Na čijoj smo strani bili, je li Ahab potpuno skrenuo, kakav je kraj… Ali Bruno bi nas svaki put poklopio argumentom Vi šutite, skraćena se verzija ne računa!, a i nekako nas je više zanimalo što je Vibor radio u Njemačkoj, tko se još okupio na Kontu i tako, polako smo otplovili od Mobyja i otisnuli se ne neke druge obale…

Ah, da, ostalo je još nekoliko informacija. Našli smo se 16. 7. Ocjene nismo davali. Za sljedeći smo sastanak odabrali provjerenu kvalitetu – Golu istinu, autorice Nives Celzijus. Kakvo ljeto, takve knjige, a takav i osvrt!