Da je roditeljstvo teška stvar, slažu se gotovo svi. Donošenje pravih odluka u odgoju kojima ćemo svoje mališane izvesti na pravi put doista nije lako, a današnja potrošačka kultura čini stvar još težom.

Koliko puta ste djetetu kupili igračku koja se reklamira u pauzi između crtanih filmova i u čiju edukativnu vrijednost niste sigurni, ali ju vaše dijete žarko želi? Ipak, da još uvijek postoje čuvari dobrih navika i pravih vrijednosti koji nam pomažu da djecu odgojimo u pametne i samosvjesne ljude pokazuje stranica prve hrvatske nacionalne kampanje posvećene poticanju čitanju djeci naglas od njihova rođenja Čitaj mi!.

Baš kao što tijelu treba tjelesna aktivnost, dječjem umu treba mentalna gimnastika. Za njihov rast i razvoj, djeci treba čitati od najranije dobi. Razloge zašto to treba činiti, zatim kako se slikovnica primjerena djetetu mijenja s njegovim rastom te kako odabrati pravu, kvalitetnu slikovnicu potražite na stranici Čitaj mi. Saznat ćete također koja se događanja vezana uz čitanje namijenjena djeci zbivaju u vašem gradu, a možete i sudjelovati u nagradnoj igri te razveseliti dijete osvojenom slikovnicom.   

Link: http://www.citajmi.info/