History Today časopis je povijesne tematike koji je počeo izlaziti u Londonu još 1951. godine. Od samih početaka urednici ovog časopisa postavili su nešto drugačiji cilj od ostatka akademske literature koja je izlazila u ono vrijeme, a to je bila želja da njihov povijesni časopis bude jednako cijenjen od strane akademske zajednice, ali i šire čitateljske publike. I doista, History Today od svojih samih početaka piše nešto drugačiju povijest, a laka čitljivost teksta, konzistentnost i nevjerojatne ilustracije nikoga ne ostavljaju ravnodušnim. Do danas je u History Todayu objavljeno više od 14 000 članaka, a časopis pokriva sve povijesne grane, periode i geografska područja.

U njemu se, osim obrade povijesnih događaja, predstavljaju i najnovije vijesti i otkrića svjetske historiografije, a u časopisu svoje radove objavljuju vodeći živući povjesničari. Časopis objavljuje toliko široku lepezu tema i razbija historiografske tabue tako da se na njegovim stranicama doista može naći tema za svačiji ukus: od povijesti sira, povijesti ispijanja i alkoholiziranja, ženske mode, pa sve do klasičnih i etabliranih tema iz vojne, političke i društvene povijesti. Međutim prilikom obrade svake teme jedno je sigurno: History Today toliko drži do svoje izvrsnosti da ćete u svakom članku, koliko god mislili da ste upućeni u neku temu, naučiti nešto novo i naići na podatak koji je ili tek otkriven ili nepoznat čak i vrsnim poznavateljima nekog povijesnog perioda.

Osim sadržajne inovativnosti, History Today drži do inovacije i u tehnološkom smislu, pa je tako odnedavno časopis moguće čitati i na svim mobilnim platformama, a do kraja godine bit će digitalizirani i svi brojevi koji su izašli od osnutka časopisa 1951. godine. Korisnicima tablet uređaja History Today pripremio je jedno sasvim novo iskustvo, pa je tako unutar tekstova moguće npr. poslušati neke od izvornih govora političara, vidjeti karte i snimke u HD verziji, pronaći linkove koji vas vode do primarnih izvora unutar članaka itd. Jedan broj digitalnoga izdanja History Todaya platiti ćete otprilike 36 kuna, ali postoje brojni oblici pretplate – od punog pristupa svim digitalnim izdanjima pa sve do godišnje pretplate na svako novo izdanje.

Na preko stotinu stranica gotovo svakog broja ispunjenih aktualnim novostima, recenzijama knjiga, prekrasnim ilustracijama, inovativnim i sažetim tekstovima, History Today postao je i ostao, prema skromnom mišljenju vašeg autora, najutjecajniji i najvažniji časopis koji se bavi svjetskom poviješću.