Imamo novu web-stranicu! Uh, koliko smo čekali da možemo izgovoriti/napisati ovu rečenicu! Napokon jedno pregledno, informativno mjesto gdje će svi građani/ke zainteresirani za ulazak u uzbudljiv svijet volontiranja, moći saznati i kako to učiniti.

Prije svega, ističemo bazu organizatora volontiranja. Na jednom mjestu izlistane su organizacije koje kontinuirano u svoj rad uključuju volontere/ke, s opisima organizacije, područjem i korisničkim skupinama kojima se bave, pozicije koje nude volonterima i volonterkama...

No, ne očajavajte, to nisu sve organizacije koje trebaju dragocjenu volontersku pomoć - u bazu pozivamo samo one organizacije koje su završile edukaciju u području menadžmenta volontera, zbog pretpostavke da će imati uspostavljene dobre, kvalitetne i motivirajuće volonterske programe. Potrage ostalih organizacija koje nam se jave, bit će objavljene u predjelu vijesti. Osim pretraživanja baze, pojedinci i pojedinke moći će ispuniti i online prijavnicu za našu bazu volontera/ki.

Istražite stranicu Volonterskog centra Rijeka http://www.volonterski-centar-ri.org/

Također, planiramo i dio web-stranice posvećen pričama i iskustvima volontera i volonterki, ne bismo li motivirali i potaknuli ostale građane/ke da se pridruže svijetu volontiranja. Kako je naš rad usmjeren i na organizatore volontiranja, bit će ovdje i pregršt informacija o zakonskom uređenju volonterstva i općenito informacije vezane uz civilno društvo, objave edukacijskih radionica koje nudimo organizacijama kao i objave različitih natječaja vezanih uz volonterstvo. Vrijedno je spomenuti da web sadrži publikacije vezane uz svijet volonterstva, veliki broj njih je u cijelosti dostupan znatiželjnim čitateljima i čitateljicama, a dostupni su i drugi dokumenti s informacijama o volonterstvu.

Želimo vam ugodno surfanje našim web-stranicama, a imate li kakvu sugestiju ili kritiku, slobodno nam se javite! I naravno, osim surfanja, nadamo se da će vas naša stranica potaknuti da se i sami zavolontirate!