Oproštaj s ovogodišnjom sezonom druženja u knjižnici za predškolce i njihove roditelje obilježit će se  pravom, završnom feštom obiteljskog posjeta Bolnici! Ali ne bilo kakvoj!

Uz pomoć riječkih studenata medicine djeca će u knjižnici koju vole i redovito posjećuju, u toplom i poznatom ambijentu liječiti bolesne plišane medvjediće kako bi smanjili vlastiti strah od doktora i bijele kute.

U nekoliko ambulanti paralelno se odvija liječenje. U zubarskoj četkamo i pregledavamo medi zube, u ambulanti opće prakse lupkamo medu čekićem po koljenu i špatulom mu pregledavamo grlo, razgovarajmo s ljubaznim liječnicima, a naravno, u prijemnoj čekaonici, ako je gužva, strpljivo čekamo na red. I dok čekamo, družimo se s medvjedićima. I listamo slikovnice. Liječnici primaju i roditelje na razgovor. Djeci se sve to toliko svidi da neki od njih još tijekom jutra postanu medicinske sestre i braća pa pomažu studentima u prijemu drugih malih „pacijenata“.

Ne propustite oproštaj s godinom u Striboru, u Bolnici za medvjediće!

 

Ovu akciju studenata Medicinskog fakulteta u Rijeci podržava Jadran galenski laboratorij prigodnim diplomama za hrabrost, bojankama i ispričnicama kojima će svako dijete moći opravdati svoj izostanak s bilo koje druge aktivnosti na kojoj bi moglo biti u to vrijeme, a neće, jer Bolnica za medvjediće se ne propušta!