...nakon što su se ugasila svjetla, imali prilike vidjeti svijet bez boja te bez daha pratiti hrabre pokušaje naslovne junakinje da spasi pojedine boje.

Nakon Karolinina konačnog zagonetnog dvoboja s veoma komičnim ali prepredenim Palačinkom mogli smo odahnuti i ugodno razgovarati o poeziji. No nismo mi samo pričali o njoj – pitanja na odgovor što je za nas priroda dovela su nas (osim na granice filozofije dječjim upitima "a tko je stvorio Majku Prirodu") do naše vlastite pjesme o prirodi, koja je sasvim ugodno zazvučala i otpjevana. Bilo je to veoma zanimljivo, zabavno i poučno putovanje iz svijeta bez boja u šarenilo dječjeg smijeha i pjesme.

IMG-5122

Predstava za djecu Karolina u slovu treća je po redu predstava projekta PhiloLab4Kids kojim se spaja kazalište i filozofija za djecu.

Uz prethodne dvije predstave PhiloLab4Kids koje su nastale u suradnji s Gradskim lutkarskim kazalištem Rijeka -  Na čijem si ti planetu?, koja propituje odnos prema Drugom i drugačijem i Srećine cipele, koje propituju što je to sreća, lutkarska predstava Karolina u slovu O propituje što poezija jest i koja je njezina važnost.

Glavna junakinja je jedna obično neobična djevojčica koja jednog jutra uviđa da svijetu počinju nedostajati boje. Kreće u avanturu sa svojom novom prijateljicom, mravicom Rigobertom, ne bi li spasila svijet od bezbojnosti. Na putu susreće Paca Perica, mravojeda vegetarijanca, i don Kaktusa, mudraca poznatog po svojim šarenim bodljama, koji joj otkrivaju da se tajno ljekovito sredstvo protiv bezbojnost skriva u Poeziji.

IMG-5130

Likove i priču izmaštao je i natipkao kolumbijski pisac i pjesnik Anatael Garay, vizualno ih je osmislila i oblikovala kiparica i kreatorica lutaka Andreja Jandrečić, Rina Barbarić  i Leo Kirinčić svojim je digitalnim kistom ilustrirali i nanijeli boje na plakat. Karolinin svijet glumi Valentina Lončarić i Nina Sabo.

Projekt su podržali: Ministarstvo kulture Republike Hrvatske i Ured za kulturu Grada Rijeke.