Primorsko-goranska županija kroz rad skupine KRAS provodi aktivnosti kojima razvija svijest javnosti, osobito mladih, o zaštiti životinja. Jedna od takvih aktivnosti je i slikovnica „Izgubljeni Flegi“ namijenjena djeci vrtićke dobi od 3 do 6 godina.

kras

U slikovnici je kroz zanimljivu priču dan prikaz postupanja u slučaju pronalaska psa, uloge komunalnog redara i značaja mikročipiranja kao jedne od osnovnih obveza vlasnika pasa.

Autorica teksta je Sandra Medica, a ilustracija Nina Kovačič.  

Flegi je jako veseo i razigrani pas koji obožava jutra, jer svakoga ga jutra u šetnju vodi njegova najbolja prijateljica – djevojčica Dora. Zajedno trče, istražuju i igraju se lopticom ili štapom. Evo, Dora mu je upravo bacila šarenu lopticu, pa je Flegi odmah pojurio za njom. Flegi je uhvatio lopticu, ali kad je podigao pogled, bolno je zacvilio:

– Oooooo, ouuuuu, ali što je ovo?! Gdje sam?!

Flegi se izgubio!

Sva sreća da je na njega naišao dječak Matej koji mu je uz pomoć mame i komunalnog redara pomogao vratiti se vlasnici Dori.

U sklopu redovnog programa Gradske knjižnice Rijeka "Pssst...priča!" čitat će se upravo slikovnica "Izgubljeni Flegi".

Knjižnica “Vid Omišljanin” - 6.10. u 18,00 sati

Ogranak Trsat - 8.10. u 18,00 sati

Dječji odjel Stribor - 10.10. u 11,00 sati 

Čitaonica se održava povodom Svjetskog dana zaštite životinja. Izradu slikovnice „Izgubljeni Flegi“ je financirala Primorsko-goranska županija kao jednu od aktivnosti KRAS-a kojom se potiče razvoj svijesti mladih za zaštitu životinja.

izgubljeni-flegi-2