Plijen

S Crichtonom se rijetko može pogriješiti želite li fantastiku upakiranu u kakvu triler-formu, a u ovom slučaju riječ je o djelu koje se opisuje kao tehno triler. Jack Forman, stručnjak za kompjutorske programe, ostao je stjecajem okolnosti bez posla. Postaje domaćica koja se bavi kućom i djecom dok njegova supruga dane i noći provodi u tajanstvenom laboratoriju. Jack posumnja da se radi o nevjeri... 

Pogledaj katalog >>

Babilonska vještica

Da Vincijev kod je otvorio pipu kvazipovijesnim urotničkim temama, a mnogi ne registriraju da postoji gomila sličnih romana koji samo mijenjaju kulturni ili povijesni kontekst. “Mezopotamska trilogija” dio koje je i ovaj naslov je jedna od takvih. U središtu pažnje nalazi se iračka ploča s tekstom Nahumove knjige iz Biblije. Kreću sumnjive smrti, a ispostavit će se da asirska kultura ima više veze s ratom u Iraku nego što smo slutili.

Pogledaj katalog >>

Posljednji Don

Puzo je alfa i omega svih romantiziranja i pisanja o mafiji, pa i osnova filmova poput "Kuma" koji imaju kultnu vrijednost. Njegove kasnije romane i svojevrsne nastavke kritika je znala i gadno pokopati, ali ovdje ste da se zabavite, a ne da postanete umjetnici ili književni kritičari. Kum je opet na prijestolju, poljubi mu prsten na ruci…

Pogledaj katalog >>

Lustrum

Harris kroz rimsku povijest pliva kao dobro opremljena legija kroz Galiju. Uz dobro poznata imena sa satova povijesti npr. Cicerona ispletena je napeta priču koja vodi kroz svijet politike, podzemnog, očima nevidljivo

Pogledaj katalog >>

Želja za smrću

Davno prije današnje terorističke paranoje, još 1920. godine nepoznata osoba izvela je napad na Wall Street ostavivši mrtvima desetke ljudi. Zločin u stvarnosti nije riješen, a možda pomogne dobro osmišljena fikcija

Pogledaj katalog >>

Soba zla

U bubnju mora biti i malo poznatog skandinavskog štiha za kojim su svi ludi posljednjih godina. U grmlju pored stanice metroa u središtu Stockholma pronađen je mrtav dječak u gotovo mumificiranom stanju. Istragu ubojstva vodi inspektorica Jeanette Kihlberg, a liječnik patolog angažiran na slučaju je Ivo Andrić, koji je u Švedsku došao nakon što je u ratu u BiH ostao bez svega. Policija tapka u mraku i ne nailazi na prave tragove, a po gradu se jedno za drugim pojavljuju tijela ubijenih dječaka kojima su također odstranjeni testisi. Teška tema.

Pogledaj katalog >>

Sveti lopov

Ni broj naslova čija se radnja odvija u sovjetskoj Rusiji, također u nekakvim opskurnim i urotničkim okolnostima nije malen. U vremenu smo najžešćeg staljinističkog terora, a moskovski detektiv dobiva u ruke slučaj koji ruši sve stavove o svakodnevici. "Sveti lopov" je zgodan i jer dobro dočarava paranoičnu atmosferu tadašnje Rusije.

Pogledaj katalog >>

Mafija u Pragu

Viewegh pripada onim autorima kojima ne treba previše preporuke iako "Mafija u Pragu" nije iz prvog reda popularnosti njegovih djela. Riječ je o zgodnoj priči, zapravo više njih, neobično povezanih, a na osnovi tranzicijskog društva i kriminala koji je isti u Češkoj, Hrvatskoj i Rusiji. Kažu da je ovo žanr satiričnog humora, pa nam dobro dođe da ne bude sve tako tamno.

Pogledaj katalog >>

Strindbergova zvijezda

Trebamo malo leda i sa stranica knjiga… U hladnim smo prostranstvima Arktika krajem devetnaestog stoljeća, a tri švedska polarna istraživača nestaju nakon pogibeljna putovanja balonom. Tijela su im pronađena nakon više desetljeća, ali nitko sa sigurnošću ne može utvrditi kako su Andreé i njegovi suputnici stradali. I što s njima radi egipatski križ ankh te zvijezda nepoznata porijekla? Stvar će postati aktualna desetljećima kasnije uz naravno “najveću tajnu na svijetu”... Ključan pojam uz ovo je - napeto.  

Pogledaj katalog >>

Putujem sama

Roman koji ima dvije karakteristike zbog kojih ga nećete tako lako pronaći na našim policama: norveški autor i kriminalistički žanr. Mia Krüger, istražiteljica koja broji dane do planiranog samoubojstva, i Holgar Munch, nesretno rastavljeni detektiv, kreću u lov na serijskog ubojicu djevojčica koje ubrzo trebaju krenuti u školu. Kada počinitelj otme Munchovu unuku, postaje jasno da je stvar osobna i da će istražitelji morati zakopati duboko u vlastitu prošlost kako bi djevojčicu uspjeli spasiti na vrijeme.

Pogledaj katalog >>