Luca D’Andrea: Srž zla

Njujorčanin Jeremiah Salinger proslavio se kao snimatelj dokumentarnih filmova. Kad rad na filmu o gorskoj službi spašavanja u Dolomitima završi tragično, Salingera proganja krivnja. Seoska zajednica u Dolomitima iz koje potječe i njegova supruga odlučno krije svoje tajne, a Salingera smatra nepoželjnom osobom. U jednoj šetnji on slučajno čuje razgovor o ubojstvu troje mladih ljudi koje se dogodilo 1985. a nikada nije razjašnjeno, pa se baca u potragu za počiniteljem, jer samo tako može sačuvati vlastiti razum.

Pogledaj katalog >>

Kerry Fisher: Poslušna žena

Psihološka drama koja je ujedno i obiteljska priča s elementima psihološkog trilera. Radnja se odvija u Brightonu, unutar obitelji talijanskog podrijetla. Maggie se upravo udala za Nica te živi s njim i njegovom trinaestogodišnjom kćeri Francescom iz prvog braka. Nico je udovac, a njegova je prva žena Caitlin preminula prije dvije godine od teške bolesti. Za razliku od ugledne i imućne obitelji Farinelli, Maggie je s majkom odrasla u siromašnoj četvrti, a godinama kasnije i ona je rodila sina te ga je odgajala sama, bez djetetova oca. Maggie se neprestano osjeća nesigurno, a agresivan stav ''svekrve iz pakla'', Anne, nimalo joj ne olakšava situaciju. Roman polazi od klasičnih obiteljskih odnosa - između braće, muža i žene, oca i sina, majke i kćeri/sina, posesivne majke koja nekritički voli svoje sinove... Unutar ove talijansko - britanske obitelji postoje i neke puno strašnije tajne koje će otkriti Maggie kad pronađe neobičnu kutiju s čudnim i nejasnim porukama. U romanu su prisutne teme obiteljskih odnosa, tajni, gubitka, odgoja, obiteljskog nasilja, neprihvaćanja i ponižavanja.

Pogledaj katalog >>

Michael Robotham: Sve njezine tajne

Svatko ima određenu predodžbu o tome kako izgleda idealan život. Za Agathu to je život kakav vodi Meghan Shaughnessy. Te dvije žene posve drukčijeg podrijetla i životnog iskustva imaju i nešto zajedničko – opasnu tajnu koja bi mogla uništiti sve što im je najdragocjenije. I jedna i druga riskirat će apsolutno sve ne bi li sakrile istinu, no njihova dva svijeta sudarit će se na šokantan način, tako da više ništa neće biti kao prije…
Po uzoru na tradiciju romana Djevojka u vlaku i U mračnoj, mračnoj šumi, iz pera Michaela Robothama, autora bestselerâ kojeg je Stephen King nazvao "apsolutnim majstorom" psihološkog trilera, dolazi nam napeti roman o neobičnome prijateljstvu dviju trudnica koji pred nas postavlja pitanje: koliko ste daleko spremni ići da stvorite idealnu obitelj? 

Pogledaj katalog >>

Angela Marsons: Nijemi vrisak

Prvi slučaj inspektorice Kim Stone. Ona je svojeglava i ne priznaje autoritete, ali svi znaju da obavi svoj posao i ne staje dok ne riješi slučaj. U njezinoj ekipa vlada dobra atmosfera usprkos sitnim zadirkivanjima. U zimi 2004. godine u blizini doma za nezbrinutu djecu oko svježeg humka na ledini stajalo je petero ljudi, svi su znali da je oduzet život nevinu djetetu, ali su se nadali da to nitko nikad neće saznati i da su njihove tajne pokopane. Deset godina poslije ubijena je bivša ravnateljica doma, ubojstva se nastavljaju. U isto vrijeme igrom slučaja na ledini su otkrivena tijela triju pokopanih djevojčica. Kim i njezin tim moraju pronaći i spriječiti ubojicu prije nego ponovno ubije i pobrinuti se da bude kažnjen za brutalna ubojstva djevojčica.

Pogledaj katalog >>

Carl-Johan Vallgren: Svinje

Skandinavski noir-triler, drugi roman iz serije o antidetektivu Dannyju Katzu, nakon veoma uspješnog „Dječaka iz sjene“. Katz je na tragu skupini seksualnih prijestupnika, ali ne zna u koliko se opasnu istragu upušta, jer se neki od članova te skupine nalaze u samom vrhu švedske policije i pravosuđa. Istovremeno, sitni kriminalac slučajno razotkriva trgovinu ljudima, čime se uvlači u igru mačke i miša iz koje ne može izaći živ. Roman izuzetno mračne atmosfere i uznemirujućih opisa, koji progovara o okrutnoj eksploataciji nižih društvenih slojeva u stockholmskom podzemlju.

Pogledaj katalog >>

Jussi Adler-Olsen: Leptirov efekt

Peti naslov serije o Sektoru Q prati petnaestogodišnjeg Marca koji je djetinjstvo proveo u romskoj bandi kojom vlada njegov stric Zola prisiljavajući djecu na ropski rad i kriminal. Kada sazna da ga stric namjerava osakatiti kako bi povećao zaradu od prosjačenja, Marco pobjegne iz bande. U kaljuži korupcije i kriminala koji sežu sve do visoke politike i financija, ne postoje pravila igre i ljudski život ne vrijedi ništa. Je li ovaj zalogaj za Sektor Q ipak prevelik?

Pogledaj katalog >>

Lee Child: Posjetitelj

Četvrti roman iz serijala o Jacku Reacheru, koji je uvučen u seriju ubojstava. Za FBI on je jedan od glavnih osumnjičenih jer je poznavao obje žrtve. Žrtve imaju jednu zajedničku poveznicu: tužbu za seksualno zlostavljanje od strane nadređenih vojnih osoba. Tko je ubojica? Služe li ubojstva samo za skrivanje korupcije ili je ubojica pametan manijak koji ne ostavlja tragove za sobom? Reacher, autorov antijunak mora odgovoriti na goruća pitanja i izbjeći zatvor.

Pogledaj katalog >>

Paul Finch: Stranac u noći

Kriminalistički inspektor iz Jedinice za serijske zločine Scotland Yarda Mark Heckenburg Heck nakon operacije "Ugodni momci" premješten je u zabačenu dolinu Lake Districta u sklopu inicijative protiv ruralnog kriminala. Činilo se da će s mladom pozornicom Mary-Ellen mirno provoditi dane u selu s nekoliko kuća i stanovnika, ali njega nevolje uvijek negdje čekaju. Lake District obavijen je gustom maglom, praktički odsječen od svijeta, a u bezumni ubilački pohod na stanovnike sela Crawood Kelda krenuo je serijski ubojica nazvan Stranac. Stranac je nestao prije deset godina u Dortmooru, policija je smatrala da je ubijen u obračunu s inspektoricom Gemmom Piper.

Pogledaj katalog >>

Greer Hendricks: Ona između nas

Richard je uspješan burzovni mešetar, dobar i privlačan, Vanessa je bila presretna kad se udala za njega. Preselili su se u otmjenu kuću, dobila je novi auto, kupovao joj je skupi nakit, a onda je postao opsesivno ljubomoran, nasilan i okrutan, morao je kontrolirati sve i kažnjavao je na razne načine ako nije bilo po njegovu. Vanessa je morala pobjeći od njega, ali je svjesna da ga neće moći tek tako ostaviti. Treba plan za koji će on misliti da je njegov, da zapravo on napušta nju. Smislila je plan, na sve je pazila, ali joj se potkrala velika pogreška.

Pogledaj katalog >>

Liz Lawler: Ne budi se

Uspješna liječnica Alex Taylor probudila se zavezana na operacijskom stolu, prikopčana na aparate. Osoba u kirurškom odijelu s maskom na licu prisiljava je da kaže da. Ponovno se budi na svom odjelu uvjerena da je silovana, ali nema nikakvih tragova i nitko joj ne vjeruje, ni kolege ni najbolja prijateljica ni zaručnik ni policija. U samo nekoliko sati njezin se svijet srušio. Alex je očajna i počinje vjerovati da gubi razum. Jedini koji joj želi vjerovati je inspektor Greg Turner, ali nema fizičkih dokaza koji bi potkrijepili njezinu priču, sve dok ona ponovno ne nestane.

Pogledaj katalog >>

Clare Mackintosh: Sve same laži

Anna se bori s gubitkom roditelja - njezin otac prije devetnaest mjeseci skočio je s litice i počinio samoubojstvo, sedam mjeseci poslije to isto je učinila i njezina majka. Tijekom istrage doznala je kako su to učinili, ali nije saznala zašto. Nisu bili suicidalni, depresivni, prestrašeni, ni u financijskim problemima. Na godišnjicu majčine smrti stiže joj anonimna poruka "Samoubojstvo? Razmisli malo." Anna želi da policija ponovno pokrene istragu koju preuzima Murray, policajac u mirovini, koji pod svaku cijenu želi doznati što se dogodilo Johnsonovima. Ubrzo na vidjelo izlaze obiteljske tajne, laži i prijevare.

Pogledaj katalog >>

Catherine Steadman: Nešto je u vodi

Erin i Mark su sretan par željan svega: kuće, dobrih poslova, putovanja i lagodnog života. Odlučuju se vjenčati, napraviti raskošnu svadbu i otputovati na medeni mjesec, no Mark gubi posao tik pred svadbu čime se njihovi planovi mijenjaju. Nakon skromnijeg vjenčanja otputuju na medeni mjesec na Bora Boru. Tamo odlaze na zajedničko ronjenje na kojem pronalaze olupinu aviona i torbu punu vrijednosti i velike količine novca. Svoje otkriće odlučuju zadržati za sebe, ali ta odluka potaknut će raspad njihova odnosa i pretvoriti im život u pakao.

Pogledaj katalog >>

Ruth Ware: Igra laži

Igra svih igara, Igra laži, četiri prijateljice i događaj iz prošlosti okosnica su trećeg kriminalističkog romana engleske spisateljice, koju vrlo često uspoređuju s Agathom Christie. Poruka u tri u noći okupit će četverac iz internata. Pet pravila Igre; Smisli laž, Drži se svoje priče, Ne dopusti da te uhvate, Nikad ne laži prijateljicama i Znaj kada prestati lagati u sjeni umorstva postat će više od obične igre. Isa, Thea, Kate i Fatima dolaze na mjesto gdje se odvio događaj čija sjena lebdi nad njihovim životima već sedamnaest godina.

Pogledaj katalog >>

Gillian Flynn: Mračna mjesta

Godine 1985. Ben Day je navodno izmasakrirao tri člana svoje obitelji: tada sedmogodišnja Libby jedina je uspjela pobjeći, a njezino svjedočenje poslalo je Bena doživotno u zatvor. Više od dvadeset godina kasnije Libby je potreban novac pa pristaje pojaviti se na sastanku članova 'Kill Cluba', organizacije opsjednute davnim ubojstvima čiji članovi žele dokazati Benovu nevinost. Zajedno s njima, Libby će ponovno proživjeti zločin i otkriti neočekivanu, strašnu istinu koja je dovela do njega. Još jedan napeti i mračni roman iz pera popularne američke autorice bestselera "Nestala" i "Oštri predmeti".

Pogledaj katalog >>

Robert Bryndza: Mutna voda

Treći roman iz serijala o slučajevima detektivke Erice Foster. Detektivka sada radi u Odjelu za narkotike policijske postaje Bromley i naredila je pretraživanje jezera radi pošiljke droge. Ronioci su u jezeru pronašli drogu, ali i kostur djeteta zamotan u plastičnu vreću. Nakon što je otkriveno da se radi o sedmogodišnjoj djevojčici čiji nestanak je uzburkao javnost prije dvadeset i šest godina i ostao nerasvijetljen, Erika želi preuzeti rješavanje ovog slučaja. Istraga otkriva kompleksne odnose kako unutar obitelji nestale djevojčice, tako i neprofesionalni postupak detektivke koja je nekada vodila slučaj prema glavnom osumnjičenom.

Pogledaj katalog >>

Shari Lapena: Strankinja u kući

Karen Krupp, ugledna kućanica iz predgrađa, izjurila je iz kuće bez torbice, novčanika i mobitela i ostavila otključana vrata. Probudila se u bolnici nakon što se zabila u stup bježeći iz napuštena restorana u najgorem dijelu grada i ne sjeća se ničega što je prethodilo nesreći. U napuštenu restoranu pronađen je ubijen muškarac i Karen je glavna osumnjičenica. Njezin suprug Tom uvjeren je da Karen nije ubojica iako sluti da ona nešto krije od njega. Detektivi Rasbach i Jennings uvjereni su da je kriva jer dokazi upućuju na nju, a i gubitak pamćenja je dobrodošao, ali se tajne polako otkrivaju i vode ih prema pravom ubojici.

Pogledaj katalog >>

Paula Hawkins: U vodu

Spisateljica i fotografkinja Nel Abbott navodno je izvršila samoubojstvo bacivši se s litice u rijeku. Stekla je mnoge neprijatelje pišući povijest Beckforda. Bila je opsjednuta rijekom koja teče kroz gradić, njezinim tajnama i ženama koje su kroz stoljeća izgubile živote u njoj, smrtima o kojima bi stanovnici najradije šutjeli. Petnaestogošnjakinja Katie utopila se nekoliko mjeseci prije, nitko nije znao zašto osim njezine najbolje prijateljice Lene, Neline kćerke, koja je šutjela o tome. Majka glavnog istražitelja Seana Townsedda također se utopila u rijeci. Sestra Nel Abbott, Julia Abbott, vratila se u grad iz kojeg je davno pobjegla s tajnom koju nije nikome otkrila i zbog koje je prekinula svaku vezu sa sestrom. Beckford lijep, ali neobičan gradić, odvojen od svega, i njegovi čudni stanovnici kriju mnoge tajne koje sežu u daljnju i bližu povijest i ne žele ih otkriti jer strahuju od suočavanja s istinom u sadašnjosti.

Pogledaj katalog >>