Sarah Watson: Most likely

Ava, CJ, Jordan i Martha prijateljice su od vrtića. Na završnoj godini su fakulteta i suočavaju se sa svojim najvećim strahovima - odrastanjem i rastankom. No studentske brige im nisu jedina preokupacija. Jedna od djevojaka predodređena je da postane američka predsjednica, a misterij je naravno, koja od njih će dobiti tu ‘’gažu’’.

Riječ je o priči o prijateljstvu, odrastanju, ljubavi, usponima i padovima te ohrabrivanju mladih djevojaka u postizanju željenih ciljeva i ambicija.

Pogledaj katalog >>

Elizabeth Acevedo: Clap when you land

Elizabeth Acevedo: Clap when you land

Camino Rios živi za ljeta kada je otac posjećuje u Dominikanskoj Republici, ali ovaj put, na dan kada bi njegov avion trebao sletjeti, na aerodromu je gomila uplakanih ljudi…

U New Yorku, Yahairu Rios pozivaju u ured ravnateljice, gdje njezina majka čeka da joj kaže da je njezin otac, njezin heroj, poginuo u avionskoj nesreći.

Razdvojene s udaljenošću - i očevim tajnama - dvije su djevojčice prisiljene suočiti se s novom stvarnošću u kojoj je njihov otac mrtav, a njihovi životi zauvijek promijenjeni. 

Roman o razarajućim posljedicama gubitka, problematikom oprosta i gorko-slatkim vezama koje oblikuju naše živote.

Pogledaj katalog >>

Leah Johnson: You should see me in a crown

Leah Johnson: You should see me in a crown

Liz Lighty oduvijek je vjerovala da je previše crna, siromašna i nezgrapna da bi zasjala u svojoj maloj zajednici, opsjednutoj materijalizmom i maturalnim plesovima. No sve je ok – Liz ima plan koji će ju zauvijek izvući iz Campbella u Indiani: pohađanje vrhunskog elitnog Pennington Collegea, sviranje u njihovom uglednom orkestru i u konačnici da postane liječnica. 

Zaplet nastaje kada financijska pomoć na koju je Liz računala neočekivano propadne, planovi i snovi joj se ruše…

Pogledaj katalog >>

Margarita Montimmore: The rearranged life of Oona Lockhart

Margarita Montimmore: The rearranged life of Oona Lockhart

Brooklyn, 1982. godina. Oona Lockhart i njezin dečko uskoro će dočekati Novu godinu i Oonin 19. rođendan. Nekoliko sekundi nakon početka Nove godine, Oona biva otrgnuta iz svog života i svih koje voli, zarobljena u svom 51-godišnjem tijelu u budućnosti. Život koji je poznavala je nestao, a sve što posjeduje je pismo iz prethodne godine svoje ‘’buduće sebe’’. 

Što bi ste učinili da se probudite 30 godina stariji nego što ste bili jučer? Ovaj roman radosna je vožnja kroz svijet koji se neprestano mijenja te ukazuje na važnost prihvaćanja svoje sudbine i uživanja u sadašnjem momentu.

Pogledaj katalog >>

Emiko Jean: Tokyo ever after

Emiko Jean: Tokyo ever after

Izumi Tanaka nikada se nije osjećala kao da se uklapa - nije lako biti Amerikanka japanskog porijekla u njezinom malom gradu u sjevernoj Kaliforniji, s većinskom bjelačkom populacijom. Cijeli život provela je samo s majkom, do trenutka otkrića identiteta svog, do tada nepoznatog oca, koji je - ni više ni manje nego - japanski princ. 

Izgubljena između dva svijeta, Izumi se bori s dvije verzije sebe - kod kuće nikada nije bila dovoljno Amerikanka, a u Japanu mora dokazati da je dovoljno Japanka. Preostaje pitanje da li će teret krune biti prevelik za Izumi ili će živjeti sretno u scenariju poput svijeta bajki?

Pogledaj katalog >>