Ivo Balenović: Podmetači leševa

Ivo Balenović: Podmetači leševa

Kao liječnik koji je svoj čitav radni vijek proveo u domaćem zdravstvenom sustavu, autor ovog kriminalističkog romana, Ivo Balenović, donosi nam insajderski uvid u sve njegove mane i nelogičnosti: korupcija, zlouporaba položaja, zataškavanje kriminala, ilegalni abortusi, naručena premlaćivanja i krivotvorenje dokumenata, te Liječnička komora i nadležno ministarstvo koje na sve zatvara oči.

Nižući šokantne scene, u kratkim i dinamičnim poglavljima autor oživljava cijelu galeriju likova - snobova, licemjera i malograđana zaposlenih u zdravstvenom sustavu, uz poneku časnu iznimku koja svoju plemenitost nerijetko plaća i vlastitom egzistencijom.

Hoće li na vidjelo izaći istina koja se skriva pod snijegom na zagrebačkim ulicama i krovovima bolnica saznajte u ovom napetom romanu inspiriranom stvarnim događajima.

Pogledaj katalog >>

Hrvoje Kovačević: Ministar u jezeru

Hrvoje Kovačević: Ministar u jezeru

Ministar je doslovce u jezeru, licem prema dolje u mutnoj vodi Jaruna.

Vijest o ministrovom ubojstvu utren postaje glavna tema svih medija, a u centru zagonetke našao se novinar ne baš popularne lokalne televizijske kuće HZTV-a Renato Romić. Usred vlastite životne zavrzlame, zadnje što treba ovom neambicioznom novinaru jest istraga ubojstva, no upravo je to ono što je zamislio direktor HZTV-a ne bi li podigao gledanost. Tijekom Renatovog javljanja uživo, ubojica se igrom slučaja nađe ondje te Renatu javno prizna ubojstvo, nakon čega misteriozno nestane. Tko je on, zašto je baš Renatu priznao ubojstvo i kako je uspio pobjeći pored toliko policajaca i novinara?

Ova napeta i duhovita priča držat će vas u neizvjesnosti do samoga kraja, a budući da se lako čita, neće vam dugo trebati da do njega dođete.

Pogledaj katalog >>

Danijel Špelić: Nestala

Danijel Špelić: Nestala

Lukas Hum imao je samo deset godina kad je posljednji put vidio Valentinu Zadro, svoju dadilju. Izašla je iz automobila u snježnu noć i više se nije vratila. Dva desetljeća poslije, Lukasa i dalje progoni sjećanje na kobnu noć te se vraća u rodni grad pronaći odgovore. Kada se u gradu dogodi okrutno ubojstvo, Lukas shvaća da kopanje po mračnim tajnama prošlosti sa sobom nosi i određene posljedice.

Ovo je roman koji neodoljivo podsjeća na štivo Leeja Childa i u kojemu napetost raste sa svakom stranicom, dok neusiljeni dijalozi, humoristične dosjetke i opisi scena iznova podsjećaju koliko je Danijel Špelić vješt pripovjedač. 

Pogledaj katalog >>

Ivica Ivanišević: Sutra je novi ručak

Ivica Ivanišević: Sutra je novi ručak

Još jedan roman koji kritizira negativne strane suvremenog hrvatskog društva, a istovremeno se čita uz puno smijeha i iznimnom lakoćom.

Nakon što se u jednoj splitskoj uličici dogode zagonetna ubojstva, postariji policijski inspektor Nalis i njegova mlađa partnerica Nina upuštaju se u potragu za počiniteljem, kojeg autor vrlo vješto „skriva“ od čitatelja. Pod velikim stresom zbog istrage, Splićanin Nalis doživljava srčani udar, no bez obzira na liječničke preporuke stroge dijete, ne odriče se svojih gastronomskih užitaka. Otuda i duhoviti naziv romana.

Pogledaj katalog >>

Stjepo Martinović: Paintball: roman

Stjepo Martinović: Paintball: roman

Napisan kao kritika hrvatskog društva, a upakiran u zabavno štivo s kriminalističkim zapletom, roman Paintball deseti je roman iz vještog pera Stjepe Martinovića. Priča je to o izmišljenom otoku Ižuli na kojem novopečeni hrvatski tajkuni pokreću projekt ekstremnog oblika paintballa.

Zaplet kreće kada se tijekom druge probne igre dogodi ubojstvo i silovanje, a budući da policijska istraga ne daje rezultate, u potragu za krivcima kreće protagonist Lucijan Anić i njegova dvadesetak godina mlađa ljubavnica Svjetlana.

Pogledaj katalog >>

Adam Rajzl: Debela šuma: roman

Adam Rajzl: Debela šuma: roman

Radnja romana temelji se na stvarnim događajima kojima je autor i sam kao dijete svjedočio. Radi se o ubojstvu koje se u jesen 1958. dogodilo u Debeloj šumi i koje je do danas ostalo nerazriješeno.

Istragu vodi inspektor Tomislav Filak, no unatoč naprednim forenzičkim metodama, odmak od 40 godina i nečitke bilješke njegova prethodnika stavlju pred njega nimalo lak zadatak. Tko je ubijeni čije je tijelo pokopano pod inicijalima NN? I tko je ubojica čiji se trag gubi netom poslije ubojstva?

Pogledaj katalog >>