Umberto Eco: Ime ruže

Eco je napisao roman koji isprepliće povijest, misterij, teologiju, filozofiju i metafiziku. Uzbudljiva detektivska priča smještena u neočekivano okruženje – u srednjovjekovni samostan. Ovaj roman nudi više od uobičajenog trilera, donosi čitatelju brojne informacije o srednjovjekovnoj kršćanskoj povijesti i teologiji.

Žustre teološke rasprave opisane u knjizi su sjajno napisane, dok su likovi pomno razrađeni i uvjerljivi. Možda ste pogledali filmsku adaptaciju koja ne zaostaje mnogo za izvornikom.

Pogledaj katalog >>

Elizabeth Kostova: Povjesničarka

Roman o Vladu Tepešu i mladoj djevojci koja traga za istinom o njemu. Čitajući Povjesničarku pratimo tri uzbudljive radnje koje se odvijaju u različitim vremenskim razdobljima.

Autorica će vas povesti na napeto putovanje kroz drevne dvorce, knjižnice, crkve i samostane istočne Europe. Knjiga je u savršenom omjeru povijesna fikcija i misterij, odlično pisana i držat će vašu pažnju svih 650 stranica.

Pogledaj katalog >>

Carlos Ruiz Zafon: Sjena vjetra

Sjena vjetra je roman koji priča priču na poetičan način, sadrži neočekivane obrate, pomno razvijene karaktere, simboliku, romantiku i sentimentalnost. Priča je to o sukobu dobra i zla koju prati posebna atmosfera za koju je zaslužan gotovo poetičan način pričanja.

Radnja je smještena u Barceloni 1945. godine i prati dječaka Daniela u njegovoj potrazi za knjigama. Ovo je prva knjiga trilogije koju slijede Anđelova igra i Labirint duhova.

Pogledaj katalog >>

Patrick Sueskind: Parfem - povijest jednog ubojice

Svjetski bestseler koji je svjetlo dana ugledao 1985. godine. Pomalo jeziva priča o čovjeku koji posjeduje nevjerojatno osjetilo njuha i na koji način ga koristi. Ustvari je to priča o socijalnoj izolaciji, o pojedincu koji se ne uklapa i svemu negativnom što mu to donosi.

Priča je to i o slijepoj opsesiji za koju je čovjek spreman na sve. Glavni lik je genijalno osmišljen i prikazan, a kraj priče je doista neočekivan i bizaran. Ovaj jedinstveni roman nećete ispuštati iz ruku do posljednje stranice.

Pogledaj katalog >>

C. J. Sansom: Raskol; Tužaljka grešnika; Otkrivenje; Kraljevska krv; Čarobna kost; Crna vatra

Sansomov hvaljen serijal kriminalističkih romana smještenih u eru Tudora. Knjige koja vas educiraju dok čitate obzirom na obilje povijesnih činjenica kojima autor barata.

Glavni lik ovih romana je odvjetnik Shardlake na dvoru Henrika VIII koji zajedno sa svojim asistentom istražuje različite zločine. Ukoliko krenete s ovim serijalom, nećete stati na prvoj knjizi već ćete nastaviti do zadnje.

Pogledaj katalog >>

Laurie R. King: Pčelareva naučnica

Prvi dio serijala od 15 knjiga o umirovljenom Sherlocku Holmesu i mladoj djevojci Mary Russell koja postane njegova učenica.

Premda je Sherlock Holmes jedan od glavnih likova, naraciju vodi Mary i knjiga je više o njoj nego o njemu. Autorica je vjerodostojno prenijela izvorni lik Sherlocka Holmesa, a čitav je serijal dostojan dodatak mitu o njemu.

Pogledaj katalog >>

Ian Caldwell i Dustin Thomason: Pravilo četvorice

Dva studenta opsjednuta su rješavanjem zagonetke iz 500 godina stare knjige. Uskoro se stvari zakompliciraju, dogodi se ubojstvo i studenti shvate da zagonetka koju pokušavaju riješiti nije nimalo bezazlena. Interesantan i napet roman, priča o opsesiji i prijateljstvu u kombinaciji s povijesnim misterijima.

Pogledaj katalog >>

Ian Caldwell: Peto evanđelje

Kriminalistička priča smještena u sakriveni dio Vatikana koji nije vidljiv turistima. Inteligentna priča o vjeri, ljubavi i politici u Vatikanu. Sve počinje ubojstvom kustosa muzeja koji otkriva misteriozno „Peto evanđelje“.

Otac Alex sumnja da se iza njegova ubojstva krije nešto više i pokreće vlastitu istragu. Briljantan kriminalistički roman u kojemu ćete do samog kraja biti u napetosti i nemogućnosti pogađanja odgovora na vječno pitanje u krimićima – tko je ubojica?

Pogledaj katalog >>