David Michie: Dalaj Lamina mačka

Budističko učenje zamaskirano u prekrasnu priču koju priča mačka kućni ljubimac Dalaj Lame. Ona priča svoja svjedočanstva vezana za život uz njega. Susreti s poznatim ličnostima i običnim ljudima koji posjećuju Dalaj Lamu ne bi li od njega dobili savjet svakodnevica su ovoga mačka. Ova knjiga je šarmantno i toplo štivo koje će vas oduševiti i nasmijati na svakoj stranici.

Pogledaj katalog >>

Marie-Carherine d'Aulnoy; ilustrirala Hana Vrca: Bijela mačka

Djelo koje je podjednako namijenjeno i djeci i odraslima. Izvorno se radi o bajci iz 1698. godine. Bajke, naravno, sadrže kraljeve, princeze, vile i prinčeve. Jednog od prinčeva u avanturama prati i tajanstvena bijela mačka. Priča će vas zabaviti, a sjajne ilustracije oduševiti.  

Pogledaj katalog >>

Irena Lukšić: Klasici ostavljeni mačkama - pokušaj drugačijega čitanja književnih tekstova

Ako mislite da mačke ne čitaju, varate se. Ova knjiga dočarava duhovni život mačaka te što i kako mačke čitaju. Također, otkrit će nam se i kakve vježbe s pročitanim literarnim djelima mačke prakticiraju kada ih nitko ne gleda. Zabavna i humoristična knjiga za svakog mačkoljupca. Ovo izdanje popraćeno je fotografijama mačjih stanova s bogatim društvenim životom.

Pogledaj katalog >>

Gwen Bailey: O čemu razmišlja moja mačka?

Gwen Bailey je stručnjakinja za mačke. Čitav ih život promatra u različitim situacijama i u ovoj knjizi je sažela svoja zapažanja. Detaljno su opisana i protumačena različita ponašanja svojstvena mačkama: grebanje pokućstva, maženje o noge, glasanje i sl. Ako ste vlasnik mačke svakako pročitajte ovu knjigu, sigurno ćete naučiti nešto što još niste znali o svome kućnom ljubimcu.

Pogledaj katalog >>

Vjekoslav Vojo Radoičić: Putovanje mačka Nera

Autorska slikovnica omiljenog riječkog ilustratora Vjekoslava Voja Radoičića. Radi se o mačku Neru čija ga radoznalost odvede na putovanje brodom. Gdje je otputovao i kako se proveo avanturistički nastrojen mačak Nero pročitajte u ovoj prekrasnoj slikovnici.

Pogledaj katalog >>

Monica Brown, John Parra: Frida Kahlo i njezini ljubimci

Frida Kahlo upamćena je kao jedna od najpoznatija slikarica koju karakterizira prepoznatljiv umjetnički izričaj. Svi smo vidjeli njezine slike živih boja i nadrealnih motiva. O njoj je možda manje poznato da je kao kućne ljubimce imala dva majmuna, papigu, tri psa, dvije purice, orla, pauna i crnu mačku. Upravo o njima je riječ u ovoj uistinu zabavnoj knjizi. Ovo je dječja knjiga u kojoj će uživati i odrasli.

Pogledaj katalog >>

James Joyce; ilustrirao Tomislav Torjanac: Mačak i vrag

Slikovnica u kojoj će podjednako uživati i odrasli i djeca temeljena je na staroj francuskoj priči, a James Joyce je u pismu unuku napisao svoju verziju iste. Naše izdanje ilustrirao je Tomislav Torjanac, a njegove ilustracije su nevjerojatno dobre. Navratite u Stribor sa svojim najmlađima te zajedno pročitajte ovu zabavnu pričicu i divite se prekrasnim ilustracijama.

Pogledaj katalog >>

James Bowen: Fantastični mačak Bob

Priča o ovisniku koji zarađuje svirajući na londonskim ulicama. Igrom slučaja u njegov život ulazi doista fantastični mačak Bob koji mu pomaže osloboditi se ovisnosti o drogama i dovesti život u red. Prekrasna, istinita priča o prijateljstvu koja će vas ganuti do suza. Prema ovoj knjizi snimljen je i film, a mačak Bob je Jamesa inspirirao da napiše još dvije uspješne knjige.

Pogledaj katalog >>

Luko Paljetak: Miševi i mačke naglavačke

Ovdje imamo jednu divnu zbirku šaljivih pjesama za djecu. Uz humor, ove pjesme su vrlo poučne za najmlađe. Pjesme tematiziraju vječni sukob mačke i miša. Zbirka je prvi put objavljena 1973. godine i od tada je doživjela brojna izdanja te radijska i kazališna uprizorenja. Svako izdanje je prekrasno ilustrirano i koje ćete posuditi ovisi da li vam je draži Ninoslav Kunc, Diana Kosec- Bourek ili Ivan Vitez.

Pogledaj katalog >>