Brod bez kompasa

Zaintrigiran sumnjom da se na jednom jedrenjaku događa nešto čudno, kapetan Skunk se sa svojim pomoćnikom ukrcava na njega. Iznanada preko noći brod će promijeniti ime iz "Colibri" u "Antikrst", naziv koji podsjeća na strašno krvoproliće što su ga mornari istoimene lađe izvršili nad domorocima Pete-Pete, malog otočića u Tihom oceanu. Da je riječ o čudnim događanjima obojici će postati jasno nakon što budu svjedoci stravičnog ubojstva jednog od mornara, koji će ih na samrti samo uspjeti upozoriti da bježe s broda… 

Pogledaj katalog >>

Mrtvačka trojka & Lutalica Chagos i druge pripovijesti

U njoj se nalaze tri pripovijesti iz "Mickey Sripa", među ostalim, "Kuda su otišli patuljci", kojom je autor, iz uobičajeno pustolovnog, napravio iskorak u u žanr dječje priče. Slijedi devet priča od kojih su neke objavljene u tada popularnom ilustriranom tjedniku "Kulisa", a dio u tjedniku "Oko". Među njima je i glasovita "Lutalica Chagos – brod smrti", kojom je započela suradnja s Andrijom Maurovićem. Pripovijesti su mjestimice ilustrirane crtežima Andrije Maurovića, Ferde Bisa i M. Vrečka. Knjiga još sadrži i stripografiju Franje Fuisa, potom njegov tekst "Kako se crtaju stripovi", zatim dijalog s Maurovićem te još neke zanimljivosti vezane za ovog glasovitog autora, kao i općenito za povijest hrvatskog stripa.

Pogledaj katalog >>

Pakleno ostrvo Chima & Sablasni gost

Poznati junaci, neobičan otok, što se sve krije u njihovim avanturama... 

Pogledaj katalog >>

Sin Orkana

Radnja romana, ilustriranog crtežima Andrije Maurovića, započinje na neimenovanom otoku Jadranskoga mora, oko Hvara i Brača, a nastavlja se na dalekim morima i egzotičnim otocima. Upoznaje se niz neobičnih likova, zajedno s privlačnom djevojkom, po čijem će imenu kapetan dati ime brodu. Tu je i potraga za blagom, sukobi s urođeničkim plemenima, priča o jednom muškom prijateljstvu, moralu, izdajama, osveti itd.

Pogledaj katalog >>

Velika glad u plemenu Gula-Gula

Egzotični roman u nastavcima (objavljen u prvih petnaest brojeva Mickey stripa) u ovoj je knjizi prvi put cjelovito objavljen te predstavlja vrijednost i raritet samu po sebi, napose ako se uzme u obzir da je roman ilustrirao Andrija Maurović. 

Pogledaj katalog >>